Raskol u bh. rukometu: Umičević poručio da je Šuman “završena priča”

0
Radiosarajevo.ba
Raskol u bh. rukometu: Umičević poručio da je Šuman “završena priča”
Foto: EPA-EFE / Bilal Šuman

Sve su manje šanse da će Bilal Šuman ostati selektor rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Razlog je neposjedovanje licence EHF Master Coach, koja je neophodna da bi se predvodio državni tim, a zbog čega je europska kuća rukometa pokrenula disciplinski postupak protiv Rukometnog saveza BiH.

Tim povodom danas se saopštenjem oglasio Rukometni savez Republike Srpske, odnosno njegov prvi čovjek Marinko Umičević, ujedno i potpredsjednik RSBiH.

“Rukometna i kompletna javnost mora da zna kako nas je selektor Bilal Šuman lagao cijelo vrijeme kako ima odgovarajuću licencu da može da vodi nacionalni tim. Sve je to nedavno izašlo na vidjelo kada smo od EHF-a dobili dopis da gospodin Šuman nema odgovarajuću EHF licencu. To jasno govori da nije mogao da vodi reprezentaciju ni za vrijeme kvalifikacionih mečeva za odlazak na šampionat Evrope, što znači da ni samom prvenstvu nije mogao voditi reprezentaciju BiH i bojimo se da ćemo zbog ovog imati problema”, navedeno je, između ostalog, u saopštenju.

Za Umičevića, ali i Savez na čijem je čelu, Bilal Šuman je “završena priča”.

“Uskoro ćemo raspisati novi konkurs kako bismo izabrali novog selektora A reprezentacije BiH, čovjeka koji ima potrebnu licencu”, navodi se u dopisu, uz napomenu da je nedavno za v. d. generalnog sekretara RSBiH izabran Amer Bekan, od čijeg dolaska se, ističe RS RS, očekuje “kraj ovog totalnog cirkusa i farse u Rukometnom savez BiH”.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije