Skandal potresa RSBiH: 'Pojavile su se dezinformacije o broju ekipa koje napuštaju Premijer ligu'

0
Radiosarajevo.ba
Skandal potresa RSBiH: 'Pojavile su se dezinformacije o broju ekipa koje napuštaju Premijer ligu'
Foto: Arhiv / Rukomet

Koliko klubova napušta Premijer ligu BiH za rukometaše? Na početku sezone, u avgustu prošle godine, Upravni odbor Rukometnog saveza je jednoglasno donio odluku o ispadanju pet ekipa iz muške Premijer lige BiH u sezoni 2022/23, međutim, u toku sezone pokrenuta je inicijativa iz Rukometnog saveza Republike Srpske o poništavanju ovakve odluke.

Ona je činilo se urodila plodom i u petak 7. aprila Nadzorni odbor RSBiH je tu odluku poništio, što bi značilo da ispadaju tri kluba, međutim, novi obrt desio se u utorak kada se oglasio Upravni odbor RSBiH, preciznije većina njegovih članova, sa potpuno drugačijim informacijama, prenosi scsport.

"Neće biti nikakvih odstupanja od usvojenih propozicija", ističe se u saopštenju Upravnog odbora RSBiH, koje potpisuje osam njenih članova, odnosno bez članova iz Republike Srpske.

U Neumu jutros 13 stepeni: Meteorolozi objavili prognozu do utorka - bit će i kiše i sunca

U Neumu jutros 13 stepeni: Meteorolozi objavili prognozu do utorka - bit će i kiše i sunca

U njemu se navodi da se neće odustati od odluka koje je UO RSBiH donio jednoglasno prošlog avgusta, te se navodi da se pokreće disciplinski postupak protiv osobe “koja se lažno predstavlja kao predsjednik Nadzornog organa RSBiH".

Saopštenje su potpisali članovi Upravnog odbora Članovi UO RSBiH Slobodan Zadro, Kenan Magoda, Zoran Trlin, Emir Dautović, Branko Vukojević, Nedim Musić, Dario Pušić i Haris Galijašević, a prenosimo ga u cjelosti:

Poznat broj ekipa koje ispadaju iz Premijer lige BiH za rukometaše, ko putuje u niži rang?

Poznat broj ekipa koje ispadaju iz Premijer lige BiH za rukometaše, ko putuje u niži rang?

"Ovim putem želimo informisati javnost da se natjecanje u Premijer ligama BiH za rukometaše i rukometašice, provodi prema Propozicijama takmičenja koje je na temelju svojih nadležnosti, poštujući sve normativne akte RSBiH, usvojio UO RSBiH i da nema i neće biti nikakvih odstupanja od usvojenih propozicija.

Takođe, ističemo da su dezinformacije koje su se pojavile u javnosti o promjenama broja ekipa koje će na kraju sezone napustiti Premijer ligu, plod neovlaštenog i nenadležnog predstavljanja, preglasavanja i osobnih stavova pojedinaca, te da nemaju uporište niti u jednom normativnom aktu RSBiH.

S obzirom da je plasiranje ovih dezinformacija u javnosti izazvalo uznemirenost i zbunjenost, te s obzirom da su navedene dezinformacije plasirane sa potpisom osobe koja se lažno predstavlja kao predsjednik Nadzornog odbora RSBiH, mi dolje potpisani pokrećemo disciplinski postupak protiv istog.

Kvalifikacije za EURO 2024: Selektor Irfan Smajlagić objavio širi spisak bh. rukometaša

Kvalifikacije za EURO 2024: Selektor Irfan Smajlagić objavio širi spisak bh. rukometaša

Žalosti činjenica da su pojedini članovi UO RSBiH koji su bili glavni zagovornici usvajanja Propozicija sa ovakvim odredbama oko broja klubova koji napuštaju Premijer lige na kraju sezone, odjednom zbog stanja na tabelama, postali glavni protivnici primjene Propozicija.

Želimo informisati rukometnu javnost da Propozicije natjecanja Premijer lige u obje konkurencije, usvojene temeljem svih normativnih akata RSBiH, JEDNOGLASNO od svih članova UO RS BiH i da su kao takve obvezujuće za sve učesnike natjecanja", navodi se u saopštenju osam članova UO RSBIH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije