Poznat broj ekipa koje ispadaju iz Premijer lige BiH za rukometaše, ko putuje u niži rang?

0
Radiosarajevo.ba
Poznat broj ekipa koje ispadaju iz Premijer lige BiH za rukometaše, ko putuje u niži rang?
Foto: RK Vogošća/Facebook / RK Vogošća - RK Leotar

Nadzorni odbor Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine na danas održanoj sjednici donio je odluku o stavljanju van snage oduke Upravnog odbora od 3. avgusta prošle godine o ispadanju pet klubova iz muške Premijer lige BiH u sezoni 2022/23.

Odluka je donesena glasanjem većine članova Nadzornog odbora, što znači da će na snazi i dalje biti pravilo po kojoj tri ekipe na kraju sezone napuštaju premijerligaško društvo.

"Kako je odluka Upravnog odbora RS BiH donesena na sjednici 3. avgusta 2022. godine, jasno je da je ista donesena u istoj takmičarskoj godini u kojoj je i predložena, što je suprotno Pravilniku i Statutu RS BiH. Upravni odbor u vremenu donošenja odluke nije bio upisan u Ministarstvo pravde, te samim tim odluka je preuranjena i ne može proizvesti pravno dejstvo niti stupiti na snagu i pravni promet", pojašnjeno je iz Rukometnog saveza BiH, kako prenosi Mondo.

BHmeteo objavio prognozu: Pročitajte kakvo nas vrijeme očekuje za prvomajske praznike

BHmeteo objavio prognozu: Pročitajte kakvo nas vrijeme očekuje za prvomajske praznike

Kako se dodaje, protiv ove odluke nije dopuštena žalba, ali se može podnijeti zahtjev za zaštitu Skupštini RSBiH u roku od osam dana od dana objavljivanja na službenoj stranici Saveza.

Tri posljednje pozicije u Premijer ligi BiH trenutno zauzimaju Kakanj (dva boda), Gradačac (6) i Bosna iz Visokog (11), a do kraja sezone ostalo je još šest kola.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije