Fantastična igra rukometaša Slobode: Izborili plasman na final four Kupa BiH

0
FENA
Fantastična igra rukometaša Slobode:  Izborili plasman na final four Kupa BiH
Foto: Fena / RK Sloboda - RK Krivaja

Rukometaši tuzlanske Slobode plasirali su se na final four Kupa Bosne i Hercegovine nakon što su u revanš susretu četvrtfinala nadigrali Krivaju iz Zavidovića rezultatom 28:24. 

Gosti su bolje otvorili utakmicu i poveli sa 0:2. Rukometaši Slobode preokrenuli su na 3:2 i od tada do kraja susreta u kontinuitetu imali prednost.

U prvom dijelu Sloboda je igrala odlično u odbrani, a na visini zadatka bio je i golman Zdravko Čajić. Na odmor su Tuzlaci otišli sa +6, ali se Zavidovićani nisu predavali. 

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Ponovo je početak drugog dijela pripao gostima, ali kada je Sloboda otišla na 20:13 u 44. minuti bilo je jasno kako će Tuzlaci izboriti plasman na final four Kupa Bosne i Hercegovine. 

Prijetila je Krivaja u dva navrata i stizala na 23:20 i 24:21, ali je domaći tim uspio odbiti posljednje napade i zasluženo slaviti. 

Najefikasniji u ekipi Slobode bili su Benjamin Čičkušić s 9, te Emir Suhonjić i Mirko Mišetić sa po 5 golova. Kod Krivaje Sedžad Abdurahmanović je postigao 7, a Eldar Mehić 6 golova. 

Pored Slobode na final four su se plasirali i rukometaši Izviđača CO iz Ljubuškog, Vogošće i Hercegovine iz Nevesinja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije