Sjajne vijesti iz Danske: Najbolji rukometaš svijeta se vraća nakon borbe sa depresijom

0
Radiosarajevo.ba
Sjajne vijesti iz Danske: Najbolji rukometaš svijeta se vraća nakon borbe sa depresijom
Foto: Facebook / Mikkel Hansen

Radosne vijesti dolaze iz Danske gdje su počele pripreme rukometaša Alborga za novu sezonu, a na terenu se zajedno sa saigračima pojavio Mikkel Hansen.

Najbolji rukometaš svijeta je šokirao javnost kada je u februaru javio da će se na neko vrijeme povući iz sporta zbog depresije i psihičklih problema.

Direktor kluba iz Danske Jan Larsen je za Ekstra Bladet potvrdio sjajne vijesti.

Petak u Sarajevu: Vozačima uručena 645 prekršajna naloga

Petak u Sarajevu: Vozačima uručena 645 prekršajna naloga

"Mikkel počinje pripreme sa ostatkom ekipe u četvrtak. Srećom imamo dobar početak sezone i svi će se uključiti u rad. Imali smo dobar dijalog sa Mikkelom tokom cijelog procesa i sada se radujemo budućnosti. Vjerujemo da je spreman jednako kao i svi ostali", najavio je on.

Nakon deset godina provedenih u Paris Sanint-Germainu prošle godine se Hansen vratio u domovinu, ali je poslije samo nekoliko mjeseci u klubu riješio da pauzira. Odigrao je 30 mečeva, postigao 169 golova i na terenu je sve izgledalo sjajno, ali mu je bilo potrebno vrijeme kako bi riješio privatne probleme. Sada se i sam Hansen oglasio i potvrdio da je sve u redu, prenosi srpskainfo.

"Prošao sam mentalno težak period, ali sam imao fantastičnu podršku porodice, prijatelja, poslodavca i profesionalaca. Sada sam opet tu i imam energiju da se fokusiram na sport koji volim", rekao je Hansen.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije