Senzacija: Japan remizirao protiv bivšeg svjetskog prvaka

0
Radiosarajevo.ba
Senzacija: Japan remizirao protiv bivšeg svjetskog prvaka
Foto: EPA-EFE / Hrvatska - Japan

Odigrana su još četiri meča prvog kola Svjetskog prvenstva u rukometu, a nevjerovatnu dramu priredili su igrači Hrvatske i Japana. 

Hrvatska, koja tradicionalno na velika takmičenja ulazi sa ambicijama da dođe do medalje, imala je noćne more protiv Japana, selekcije protiv koje je, vrlo vjerovatno, pobjeda upisana na papiru i prije meča, ali je završeno remijem rezultatom 29:29. 

Ipak, to nije bilo tako danas. Nevjerovatan meč odigrali su Japanci koji su prednost imali od samog starta. Ova selekcija imala je čak šest golova prednosti tokom većeg dijela prvog poluvremena, a na kraju je Hrvatska uspjela smanjiti na zaostatak od tri poena. 

U nastavku Hrvati se vraćaju i hvataju priključak, ali je Japan držao vodstvo sve do posljednjih trenutaka kada su veliki favoriti izvukli remi. 

Očekivanu i to vrlo ubjedljivu pobjedu upisala je Njemačka protiv Urugvaja rezultatom 43:14, dok je Argentina opravdala ulogu favorita protiv Konga i slavila rezultatom 28:22, prenosi SCSport. 

Inače, Hrvatska je do sada osvojila pet medalja na svjetskim prvenstvima, a najsjajnije odličje donijeli su iz Portugala 2003. godine.

Svjetsko prvenstvo u rukometu, prvo kolo: 

Hrvatska – Japan 29:29 

Argentina – Kongo 28:22 

Španija – Brazil 

Njemačka – Urugvaj 43:14

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije