Kako do Europskog prvenstva? Evo šta je potrebno Zmajevima za plasman na Euro

1
Radiosarajevo.ba
Kako do Europskog prvenstva? Evo šta je potrebno Zmajevima za plasman na Euro
Foto: Anadolija / Detalj s utakmice

Rukometaši Bosne i Hercegovine sinoć nisu uspjeli nadigrati Estoniju sa četiri gola razlike i revanširati im se za težak poraz u kvalifikacijama za odlazak na Europsko prvenstvo 2022. godine.

Zmajevi su u Bugojnu Estonce pobijedili sa 21:19, iako smo imali u jednom trenutku u drugom poluvremenu i pet golova razlike (prvi meč Estonija slavila s 24:21).

No, i pored ovog Pirovog poraza, nije sve izgubljeno. Izabranicima Bilala Šumana su potrebne dvije pobjede protiv Austrije.

Postoji opcija da Zmajevi završe i kao drugi na tabeli, s pobjedom i remijem protiv Austrije.

Uvjet je da Nijemci dobiju sve utakmice do kraja.

U tom slučaju bi BiH s pobjedom i remijem protiv Austrije završila kao druga, bez obzira na ishod utakmice između Estonije i Austrije (prvi meč 31:238 za Austriju).

Podsjetimo, bodovi protiv posljednjeplasirane ekipe se brišu, a na Europsko prvenstvo idu dvije prvoplasirane selekcije..

Na Euro će i četiri najbolje trećeplasirane selekcije, što je još jedan način na koji bismo mogli osigurati mjesto u Mađarskoj i Slovačkoj.

   

Standings provided by SofaScore LiveScore

   

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije