Motivirani Zmajevi nadigrali Estoniju i ostali u utrci za Euro

Radiosarajevo.ba
Motivirani Zmajevi nadigrali Estoniju i ostali u utrci za Euro
FOTO: Arhiv / Bravo, Zmajevi

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je u Bugojnu pobijedila Estoniju u susretu trećeg kola kvalifikacije za Europsko prvenstvo

Utakmica je okončana rezultatom 21:19, te su sjajni Zmajevi opet obradovali naciju.

Na taj način su izabranici Bilala Šumana ostali u igri za odlazak na smotru najboljih europskih selekcija.

Prvo poluvrijeme

Zmajevi su se na početku mučili da dođu do prvog gola. Prvi gol smo postigli tek u trećoj minuti kada je Marko Panić zatresao mrežu gostiju. U 8. minuti rezultat je bio 1:1. Naša odbrana je odlično funkcionirala.

Nakon što je rezultat bio 3:3, naši su napravili seriju od četiri uzastopna gola i otišli do vodstva 7:3. Nakon 30. minuta rezultat je bio 7:4 za Zmajeve.

U posljednjih 10 minuta prvog dijela igralo se gol za gol, tako da su puleni selektora Bilala Šumana na odmor otišli s tri gola prednosti (12:9).

Zanimljivo, tri gola prednosti nakon 30 minuta igre imali smo i u Estoniji, u nedavnom susretu u kojem smo u drugom dijelu ispustili prednost i ostali bez ranije planiranih bodova.

Detalj s utakmice  - undefined

Foto: Printscreen: Detalj s utakmice

Drugo poluvrijeme

Estonci su sjajno otvorili drugo poluvrijeme, uspjeli su postići četiri gola u prvim minutama i došli do do izjednačenja (13:13).

Ubrzo su naši momci ponovo pojačali igru u odbrani što je rezultiralo da smo po treći put došli do plus četiri (18:14). Taj rezultat nam je bio neophodan da eliminiramo poraz od tri gola razlike iz prvog duela protiv Estonaca.

Poslije toga smo propustili tri napada i promašili dva sedmerca zaredom (Prce i Terzić), i ponovo vratili Estoniju na -1 (18:16). Ipak, nakon sjajne odbrane, zaustavili smo furiozne Estonce. 

Brzi protok lopte, brža igra nam je više odgovarala i došli smo u 50. minuti ponovo na tri razlike (19:16).

U tom periodu igre gosti su pogađali stative, a naši promašivali sedmerce. Dugo je rezultat bio 19:16, da bismo u 53. minuti došli do potrebnih četiri razlike (20:16).

U 55. minuti smo došli do pet razlike (21:16), nakon što je Perić realizirao sedmerac, poslije dva promašena.

Estonci su u napadu griješili, naši trošili vrijeme i polako gradili put do važne pobjede. 

Nakon promašenog napada za +6, Estonci su nas kaznili sa dva uzastopna gola i došli na 21:18.

Nervoza je učinila svoje, ispadala nam je lopta iz ruke, pogađali smo i stativu u završnici susreta. Da sve bude loše, Perić je promašio sedmerac i Estoncisu u posljednoj sekundi smanjili na dva razlike (21:19), što nije sjajno, jer u slučaju identičnog broja bodova, Estonija će biti u prednosti.

Danas ranije u našoj grupi, Njemačka je sa 34:20 pobijedila Austriju i overila plasman na Euro, gdje se nadamo da će biti i naši Zmajevi nakon što odigraju dva meča sa Austrijom.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije