Rukometni Zmajevi spremni za Mejdan: Protiv Švicarske nas zanima samo pobjeda

E. H.
Rukometni Zmajevi spremni za Mejdan: Protiv Švicarske nas zanima samo pobjeda
Nakon sjajne partije u St. Gallenu prije dva dana, u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. godine, rukometni reprezentativci BiH spremaju se za uzvratni susret sa Švicarskom u Tuzli.

Ovaj susret na programu je u subotu, 13. januara od 20 sati, kada će u tuzlanskoj dvorani Mejdan ove dvije reprezentacije odlučiti o pobjedniku grupe 6, koji prolazi dalje u baraž za odlazak na rukometni Mundijal.

"Sutra nas očekuje jedna veoma teška utakmica. Osjetili smo protivnika u Švicarskoj, ali sigurno je da će oni pokušavati s nekim drugim formacijama kako bi dostigli rezultat, odnosno kako bi nas pobijedili u Mejdanu. Ja mislim da ovo što mi želimo i naš trud pokazuju sve uslove da uspješno završimo ove kvalifikacije. Ne bih da se vraćamo u neku lošu historiju, kako je to izgledalo prije. Od početka nam je fokus da se okrenemo ka sebi, a ne ka protivniku, kako bismo individualnim radom postigli duh kolektiva i spremili se za velike rezultate", kazao je selektor rukometne reprezentacije BiH Bilal Šuman na konferenciji za medije uoči utakmice.

On je još poručio i kako je veoma važno da igrači imaju dovoljno snage i pameti, kako bi na individualnom nivou odgovorili zadacima, ali i želja, volja i nacionalni naboj koji će podići dobar duh unutar reprezentacije.

Sa ovim se složio i kapiten bh. rukometnih Zmajeva Mirsad Terzić, koji je kazao kako njega i saigrače u ovoj utakmici zanima samo pobjeda.

"Mogu da kažem da smo zadovoljni prvom utakmicom u Švicarskoj, ali moje mišljenje o njima nije se promijenilo. Smatram da su jako opasni i nezgodni, sada znamo i da su bezobrazni i arogantni. Razmišljamo samo o bodovima i samo to nas zanima, te bih pozvao na oprez sve saigrače. Ne smijemo se opustiti, jer nemamo prostora za to", istaknuo je Terzić. 

Za Zmajeve bi u ovoj utakmici trebao nastupiti i Vladimir Vranješ, koji je preživio kratku povredu tokom utakmice u St. Gallenu, no sastav Švicarske je i dalje enigma. Ipak, golman bh. reprezentacije Benjamin Burić smatra kako su Zmajevi spremni za ovaj duel.

"Moje mišljenje je da ćemo težu utakmicu imati u Mejdanu, da se pokažemo pred prepunom dvoranom. To će za nas biti dodatni pritisak, ali mislim da smo spremni za to i da smo to pokazali i igrom u Švicarskoj", zaključio je Burić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije