Rukometni Zmajevi danas pišu historiju: Bh. priča na Euru započinje s Norveškom

Radiosarajevo.ba
Rukometni Zmajevi danas pišu historiju: Bh. priča na Euru započinje s Norveškom
Foto: EPA-EFE / Zmajevi

Mnogo je priča o problemima u sportskim savezima naše zemlje, a rukometni savez nije iznimka, već naprotiv. Blokirani računi, ukradeni novci, nestali pečati, sve su to epiteti koji krase rukomet u našoj zemlji.

Večeras, i narednih dana, to ostavljamo po strani. Večeras, rukometni Zmajevi ispisat će historiju svoje zemlje. Šta god da se desi mi ćemo biti ponosni na njih, moramo biti.

Naša reprezentacija upisat će prvi nastup na evropskim prvenstvima. To će se dogoditi na parketu trondhajmske dvorane Spektrum, čiji će kapacitet od 8.000 mjesta gotovo sigurno biti popunjen.

Analiza našeg prvog protivnika: Od kojeg Norvežanina Zmajevima prijeti opasnost

S druge strane stajat će domaćin i jedan od favorita Eura 2020, reprezentacija Norveške. Neće biti lako? Na to su Zmajevi navikli. Ali neće biti ni Skandinavcima, jer naši momci uvijek ostavljaju srce na terenu…

“Nismo došli ovdje da gledamo kako drugi igraju već da pokažemo da možemo i mi igrati. Fizički ne zaostajemo nikako od bilo koje selekcije na EP. Imamo visinu, dužinu i širinu koja je potrebna za igrati na ovakvim takmičenjima”, kaže bh. selektor Bilal Šuman.

Ukoliko rukometaši BiH nađu rješenje za brze kontre Norvežana, sve je moguće večeras. Domaćinu je ogroman pritisak stavljen na leđa, očekivanja navijača ogromna, a to je psihološki adut na strani našeg nacionalnog tima.

Treba vjerovati. A onda su i čuda moguća…

Susret počinje u 20.30 sati, uz direktan TV prenos na BHT1. Prethodno će meč u sklopu naše grupe D odigrati Francuska i Portugal (18.15), također uz prenos na istom kanalu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije