Reprezentativac BiH napravio "pobunu", Rukometni savez BiH se oglasio

1
Radiosarajevo.ba
Reprezentativac BiH napravio "pobunu", Rukometni savez BiH se oglasio
Arhiv / Marko Panić

Upravni odbor Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine je održao nastavak sjednice po dnevnom redu. Na ovom zasjedanju donijeto je nekoliko važnih odluka, a saopštenje Upravnog odbora RSBiH možete pročitati u nastavku.

U ovom saopštenju oni su se posebno dotakli reprezentativca Marka Panića koji je dao javni iskaz da ne želi igrati za Zmajeve dok je selektor Ivica Obrvan.

"Upravni odbor Rukometnog saveza BiH je dana 7. septembra 2021. godine održao nastavak sjednice od 17. jula 2021. godine, po ranijem utvrđenom dnevnom redu. UO RSBiH je potvrdio dosadašnje odluke i naredne aktivnosti prilagodio novonastaloj i trenutnoj situaciji. UO RSBiH je jednoglasno prihvatio potpisivanja ugovora sa generalnim sponzorom BH Telecomom, a u naredna dva do tri dana ćemo poslati konačnu verziju ugovora pomenutoj kompaniji. Ono što je definitivno jeste da imamo dio ugovora za reprezentacije, te dio ugovora za lige.

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

UO RSBiH nije mijenjao kalendar takmičenja za sezonu 2021/22, s tim da smo zbog registracije igrača, tačnije zbog eventualnih žalbi na registacije igrača, odlučili da muška Premijer liga BiH startuje 18. septembra sa drugim kolom, a da se 22. septembra igra prvo kolo nove sezone u muškoj Premijer ligi BiH.

Što se tiče ostalih aktivnosti, UO RSBiH je donio odluku da se smanji kotizacija za obje konkurencije u Premijer ligi BiH. Tako će kotizacija za mušku Premijer ligu BiH iznositi 2.000, umjesto dosadašnje 4.000, i plaćat će u dvije rate - 1.000 KM po polusezoni. Za žensku Premijer ligu BiH kotizacija će iznositi 1.000 KM, umjesto dosadašnjih 2.000 KM, te će se ista plaćati u dvije jednake rate - 500 KM po polusezoni.

UO RSBiH usvojio je liste sudija i delegata/kontrolora za sezonu 2021/22, prema prijedlozima matičnih saveza.

Članovi UO RSBiH usaglasili su predstojeće aktivnosti, koje se odnose na tekući rad Saveza, a donijete su odluke i oko raspodjele sredstava, te obezbjeđivanje budžeta za sve muške i ženske selekcije. Naša je obaveza da svim reprezentativnim selekcijama omogućimo maksimalne uslove za rad. UO RSBiH daje podršku selektoru muške seniorske reprezentacije gospodinu Ivici Obrvanu i nadamo se da ćemo u narednom periodu u punom kapacitetu izvršavati obaveze, koje imamo.

Povodom medijskih istupa Marka Panića "da neće igrati za reprezentaciju dok je Ivica Obrvan selektor", UO RSBiH ne razumije način na koji je to uradio rukometaš, te ne razumije njegovu odluku da neće igrati za reprezentaciju.

Stav UO RSBiH je da igrači nastupaju za reprezentaciju svoje države, a ne za bilo kojeg pojedinca. Takva vrsta komunikacije i saopštavanja odluke je neprihvatljiva, pogotovo jer se radi o jednom profesionalcu."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije