Mozzart podržao mlade nade rukometa iz Sarajeva

0
Promotivni tekst
Mozzart podržao mlade nade rukometa iz Sarajeva
Foto: Mozzart / Ekipa

Talenat za Mozzart nema cijenu zato je ova kompanija dala vjetar u leđa mladim nadama rukometa iz Sarajeva koji vrijedno treniraju u školi Sedmerac.

Mnogi priznati rukometaši potekli su baš iz ove škole, a među njima se posebno ističe Faris Raonić koji sada igra za kadetsku reprezentaciju BiH i premijerligašku ekipu Bosna Sarajevo. Za Sedmerac to je veliki uspjeh, a cilj im da je što više mladih rukometaša izvedu na šampionski put.

Podršku u tome pružila im je kompanija Mozzart donacijom sportske opreme.
„Ova donacija je za nas mnogo značajna, novi dresovi i lopte su nam dobrodošli za treninge i utakmice Omladinske lige. Želimo da se zahvalimo Mozzartu i da pohvalimo njihov rad kroz sve njihove društveno-odgovorne projekte. Smatramo da bi mnogi trebalo da se ugledaju na njihovu posvećenost sportskim klubovima, udruženjima i svima kojima su pružili podršku“, kaže trener i potpredsjednik škole, Sanjin Kolaković.

Crkva u BiH bori se s iseljavanjem: Katolička zajednica upola manja

Crkva u BiH bori se s iseljavanjem: Katolička zajednica upola manja

Ekipa - undefined

Sedmerac je osnovan prije šest godina, a trenutno imaju 40 polaznika uzrasta od osam do 15 godina. Među njima je većina dječaka, ali i nekoliko djevojčica koje vole da treniraju rukomet. Bilo ih je i više prije početka epidemije, a iz ove škole poručuju da su svi dobrodošli.

Trenutno se njihovi predpioniri, pioniri i mlađi kadeti takmiče u Omladinskoj ligi pod pokroviteljstvom Rukometnog saveza BiH. Igraju utakmice u Goraždu, Visokom, Kantonu Sarajevo, Istočnom Sarajavu. Svake godine imaju ljetni i zimski kamp, a trenutno je njih 25 na pripremama za narednu sezonu u Sportsko-rekreativnom centru Ajdinovići.

Ova škola rukometa prošle godine igrala je baraž u dvije kategorije i plasirali su se na Državno prvenstvo, a nisu mogli da se takmiče zbog aktuelne epidemije. To ih nije demotivisalo da se trude, pa nastavljaju vrijedno da treniraju i redovno idu na utakmice.

Ekipa - undefined

Iz Sedmerca zaključuju da je njihov najveći uspjeh to što su proteklih šest godina vještinama rukometa učili više od 300 dječaka i djevojčica. Škola funkcioniše na osnovu naplate članarina, te uz pomoć opštine Novi Grad Sarajevo i prijatelja sporta među kojima je od danas i Mozzart.

„Naša misija je da ulažemo u razvoj sporta, a posebno smo srećni kada možemo da pomognemo razvoj mladih nada.

Takvih je u Školi rukometa Sedmerac mnogo i ovom podrškom želimo da im pomognemo da što prije postanu uspješni reprezentativci i igrači poznatih klubova“, kaže rukovodilac Direkcije korporativnih poslova Mozzarta, Selma Salkanović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije