Reprezentacija BiH pobijedila Kosovo i zadržala nade za prolaz na Europsko prvenstvo u rukometu

0
N. Žunić
Reprezentacija BiH pobijedila Kosovo i zadržala nade za prolaz na Europsko prvenstvo u rukometu
FOTO: AA / Utakmica Kosovo-BiH

Rukometna reprezentacija BiH je pobijedila reprezentaciju Kosova rezultatom i tako održala nade za prolaz na Europsko prvenstvo u rukometu koje će se održati 2024. godine u Njemačkoj.

Nakon poraza od Slovenije i Crne Gore, naša reprezentacija je ipak pobijedila najslabiju reprezentaciju u grupi.

Ovo nam, ako pobjedimo istu ovu reprezentaciju u Mejdanu u nedelju, daje kakve takve nade da ćemo proći dalje iz ove grupe

Intervju | Sergej Barbarez: Ne odričem se Džeke i Pjanića, želim graditi tim i na mladim igračima

Intervju | Sergej Barbarez: Ne odričem se Džeke i Pjanića, želim graditi tim i na mladim igračima

U prvom poluvremenu smo igrali fantastično. Izdvajali su se Mirko Herceg i Marko Panić s po tri gola, dok je naš golman Admir Ahmetašević izvodio bravure na golu.

Rezultat je bio 14:10, a na trenutke smo imali i po sedam golova prednosti

Uživo / Borba za plasman na Europsko prvenstvo u rukometu: Kosovo - BiH 22:25

Uživo / Borba za plasman na Europsko prvenstvo u rukometu: Kosovo - BiH 22:25

Drugo poluvrijeme donosi nevjerovatan pad koncentracije. Kosovo je otvorilo drugo poluvrijeme serijom 7:2, a naša odbrana je počela da igra na puno lošijem nivou, te da dopušta ekipi Kosova neke lagane poene. 

U jednom trenutku, Kosovo je čak i povelo, rezultatom 17:16. Naša reprezentacija onda odgovara sa 7:0 serijom, te se vraćamo na četiri do pet golova razlike

Ipak, s našim reprezentacijama nikada ne može lagano. Napad je opet imao problema, te se reprezentacija Kosova uspjela vratiti na tri gola razlike, s pet minuta do kraja utakmice.

Na tri i pol minute do kraja utakmice, Kosovo čak stiže i na minus dva. Naša reprezentacija je očigledno imala velikih problema u organizaciji napada

Ipak, golom Mladena Boškovića, naša reprezentacija ide na plus tri na minut i pol do kraja. Tako i završavamo utakmicu, a finalni rezultat bio je 25:22. 

Izdvaja se Bošković s pet golova, četiri gola je imao Panić, dok su tri dodali Senjamin Burić i Herceg. Za Kosovo su se izdvojila braća Tahirukaj, Drenit s pet golova, te Drilon s četiri.

Golman Ahmetašević je imao deset odbrana, dok je Haris Berisha imao pet odbrana s druge strane.

Prva pobjeda u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo! Čestitke ekipi i stručnom štabu! #rsbih #bhtelecom #ehfeuro2024 #heretoplay

Posted by Rukometni savez BiH on Wednesday, March 8, 2023

Sada nam slijedi utakmica s istim protivnikom u nedelju u 17 sati, isto tako u direktnom prijenosu na BHRT. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije