Preokret: Hrvatski rukometaš je bio pretučen, uhapšene dvije osobe

0
Radiosarajevo.ba
Preokret: Hrvatski rukometaš je bio pretučen, uhapšene dvije osobe
Foto: Instagram/Denis Tot / Denis Tot

Smrt 27-godišnjeg hrvatskog rukometaša Denisa Tota i dalje je posljedica nasilja - dvije osobe uhapšene, još jedna tražena, prenosi makedonska Telma.

Ljekari Sudske medicine razriješili su dileme u javnosti, nakon što je obdukcija pokazala da je udarac u glavu, odnosno povreda mozga razlog smrti 27-godišnjeg rukometaša iz Hrvatske Denisa Tota, koji je preminuo je jučer ujutru na klinici u Skoplju.

Potvrdu o tome, Telma je dobila i od skopskog tužilaštva, koji su već usmeno obaviješteni i čekaju kompletnu dokumentaciju za otvaranje predmeta.

I danas kiša: Objavljena prognoza do ponedjeljka - evo kad se vraća sunce

I danas kiša: Objavljena prognoza do ponedjeljka - evo kad se vraća sunce

Od dokaza će zavisiti kvalifikacija krivičnog djela, da li će se raditi o ubistvu ili nasilju sa smrtnim posljedicama.

Umiješane su tri osobe, od kojih su dvije, momak i devojka, već privedene, a treća je u bjekstvu.

Za slučaj je obezbijeđen i video snimak na kome se vidi da su sada pokojni i ostali učesnici tuče bili u istom društvu u noćnom klubu u parku. Kada su otišli, potukli su se, nakon čega je Tot pao u nesvijest, a ostali su otišli. Tijelo mladog rukometaša vidio je jedan od zaposlenih u diskoteci i odmah je pozvao Hitnu pomoć.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije