Policija traga za muškarcem koji je na smrt pretukao hrvatskog rukometaša

0
Radiosarajevo.ba
Policija traga za muškarcem koji je na smrt pretukao hrvatskog rukometaša
FOTO: Facebook / Trenutno je u bijegu

Angelo Gorgievski, prvoosumnjičeni za premlaćivanje hrvatskog rukometaša Denisa Tota, koji je preminuo od posljedica povreda, u Sloveniji je osuđen za trgovinu drogom, objavio je portal 24 Info.

Gorgievski, koji je rođen u Mariboru, doživio je tešku saobraćajnu nesreću u centru grada u junu 2016. Svojim automobilom Fiat Punto udario je u pet parkiranih automobila i pobjegao, no ubrzo ga je uhvatila policija.

Tad su mariborski kriminalci krenuli u potragu za bandom narkodilera, među kojima je i Gorgievski. U oktobru iste godine policija je otkrila laboratorij za proizvodnju sintetičkih droga. Između ostalog, imali su GBH (gamahidroksibutirat), poznat i kao droga za silovanje. U laboratoriju su zaplijenjeni i amfetamini te marihuana.

Preminuo Branislav Brano Mićunović, čovjek s američke crne liste

Preminuo Branislav Brano Mićunović, čovjek s američke crne liste

U međuvremenu, Kazneni sud u Skoplju potvrdio je jučer da je uhapšenom A.K. (22) izrečena mjera pritvora i K.L. (19) koje su kamere snimile kako napadaju Tota, koji nije pružao nikakav otpor.

"Moje posljednje informacije da se još traga za čovjekom koji je započeo to. On je prvi zadao udarac rukometašu, koji se nije ni branio, a poslije je drugo dvoje udaralo ga u glavu s nogama",  kazao je za RTL glavni tužitelj u Skoplju Gavril Bubevski. To bi značilo da se se za Angelom još traga.

"Postupajući na prijedlog Državnog tužilaštva Skoplje, sudac u prethodnom postupku odlučio je prihvatiti prijedlog tužiteljstva i za dvojicu uhićenih odredio pritvor, zbog opasnosti od bijega i mogućnosti utjecaja i ometanja istrage", priopćio je Kazneni sud u Skoplju.

Tragični incident bio je u noći na petak oko 3.30 sati ispred noćnog kluba "Privilege" kada su osumnjičeni nakon kraće verbalne svađe napali hrvatskog državljanina i zadali mu više udaraca šakama i nogama. Tot je od udaraca pao i potiljkom udario u asfalt te izgubio svijest.

Osumnjičeni su ga nastavili udarati po glavi, a potom su, ne pomažući mu, pobjegli. Osoba zaposlena u noćnom klubu pozvala je Hitnu pomoć, nakon čega su Denisa prebacili u Urgentni centar Klinike "Majka Tereza", gdje je ubrzo i preminuo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije