Pariz 2024 | Danska srušila Švedsku u dramatičnom skandinavskom derbiju za polufinale OI

0
Radiosarajevo.ba
Pariz 2024 | Danska srušila Švedsku u dramatičnom skandinavskom derbiju za polufinale OI
Foto: EPA - EFE / Danska - Švedska

Nakon Španije i Njemačke, plasman u polufinale olimpijskog turnira rukometaša izborili su i Danci.

U skandinavskom okršaju Danska je pobijedila Švedsku s 32:31 i u polufinalu će igrati protiv pobjednika susreta između Norveške i Slovenije.

Švedska je bolje ušla u susret, no Danci su pohvatali konce igre i u 9. minuti stigli do prve prednosti (5:4), u 14. minuti su poveli s tri gola razlike (9:6), a minutu kasnije imali su i +4 (10:6). Ipak, Švedska je u završnici poluvremena uspjela izjednačiti (14:14), a bez pobjednika se otišlo na odmor (16:16).

Otvorena izložba "Odrazi" autorice Sanje Gašić Berberović

Otvorena izložba "Odrazi" autorice Sanje Gašić Berberović

Veći dio drugog poluvremena gledali smo izjednačenu igru, a šest i po minuta prije kraja Danska je povela s 30:28. Šveđani su se približili na gol zaostatka (32:31), a imali su i napad za produžetak, međutim, Emil Nielsen je odbranio udarac Oscara Bergendahla devet sekundi prije kraja.

Dance su do pobjede predvodili Simon Pytlick s devet i Mikkel Hansen sa šest golova, dok su golmani Emil Nielsen i Niklas Landin Jacobsen ukupno imali tek sedam odbrana.

Na švedskoj strani najefikasniji su bili Felix Claar sa sedam i Hampus Wanne s pet golova. Andreas Palicka je imao 10 odbrana.

Prva dva četvrtfinalna ogleda razriješena su nakon produžetaka.

Njemačka je šokirala branitelja naslova i domaćina Francusku savladavši je s 35:34, dok je Španija nakon produžetka svladala Egipat s 29:28.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije