Oni su sportska priča godine: Novi podvig rukometaša Vardara koji igraju za klikere

Anadolija
Oni su sportska priča godine: Novi podvig rukometaša Vardara koji igraju za klikere

Rukometaši skopskog Vardara drugi su finalisti Final Foura Lige prava, koji se igra u Kolnu. Makedonski šampion u polufinalu je priredio senzaciju savladavši prvog favorita Barcelonu rezultatom 29:27 (9:16), i to nakon nevjerovatnog preokreta.

Bravo, majstore: Mirsad Terzić u finalu Lige prvaka, Veszprem čeka protivnika

Utakmica je od samo početka tekla prema očekivanjima. "Barca" je brzo povela i prednost lagano povećavala do sedam golova (16:9) s koliko je otišla na odmor. Činilo se da je sve riješeno, pogotovo uz saznanje da igrači Vardara već mjesecima igraju bez plaća, zbog povlačenja glavnog sponzora.

U nastavku je Barcelona imala potpuno kontrolu u prvih desetak minuta, kada je na semaforu posljednji put zabilježeno sedam razlike (22:15). Tada je Vardar krenuo u potjeru.

Polako je topio prednost velikog favorita, da bi u 56. minuti izjednačio na 26:26. U samoj završnici Vardar je bio smireniji i na kraju slavio sa 29:27.  U pobjedničkom sastavu briljirao je Letonac Dainis Kristopans sa 10 golova, dok je na drugoj strani najefikasniji bio Aleix Gomez (9). 

Vardar će se u sutrašnjem finalu od 18 sati igrati protiv mađarskog Veszprema za koji igra bh. reprezentativac Mirsad Terzić.  Veszprem je dosada učestvovao u tri finala i sva tri je izgubio dok je Vardar prije dvije godine osvojio titulu europskog prvaka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije