Norvežani zaustavili Šveđane i izbacili ih iz trke za polufinale

Radiosarajevo.ba
Norvežani zaustavili Šveđane i izbacili ih iz trke za polufinale
Foto: EPA-EFE/Radiosarajevo.ba / Norveška - Švedska

Reprezentacija Norveške je večeras u Malmeu stigla i do pete pobjede na Evropskom prvenstvu, a savladana je selekcija Švedske, koja je igrala na domaćem terenu. Završeno je 23:20.

U prvom poluvremenu su se igrale jako čvrste odbrane, pa smo vidjeli veoma mali broj golova. Ipak, kvalitetnijom se pokazala sjajna Norveška, te je na odmor otišla s prednošću od 12:8.

Nastavak je donio nešto ujednačeniju borbu, Švedska je zaigrala bolje, ali nije uspjela zaprijetiti Sanderu Sagosenu i družini.

Četiri minuta prije kraja Švedska je prišla na -2 (22:20), Norvežani su se tada mučili s realizacijom, a Bergerud je u dva navrata fenomenalnim intervencijama spasio Vikinge i praktički donio pobjedu svom timu.

Završeno je pobjedom Norveške od 23:20.

Bergerud je meč završio s 13 odbrana, a Sagosen je postigao 8 golova. Kod Švedske je pet golova postigao Pellas.

Norveška se ovom pobjedom osamila na prvom mjestu grupe 2 sa šest bodova, dok po četiri imaju Mađarska i Švedska. Norvežani su jako blizu polufinala, a u posljednjem kolu druge faze se treba desiti pravo čudo da bez njega ostanu.

Švedska je posljednjeplasirana bez bodova i ostala je bez ikakvih šansi za prolazak dalje…

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije