Slovenci upisali prvi poraz na Euru i zakomplikovali put ka polufinalu

Radiosarajevo.ba
Slovenci upisali prvi poraz na Euru i zakomplikovali put ka polufinalu
Foto: EPA-EFE/Radiosarajevo.ba / Mađarska - Slovenija

Slovenski rukometaši su imali veliku priliku da eventualnom pobjedom nad Mađarima zakorače u polufinale Evropskog prvenstva.

U prvom poluvremenu je djelovalo da će lako ostavriti taj zadatak, u nekoliko navrata imali su i prednost od četiri gola (14:10, 15:11), ali nakon odmora uslijedio je veliki pad u igri izabranika Ljubomira Vranješa.

Mađari su počeli pogađati teške udarce sa vanjskih pozicija, dok je Slovence potpuno stao šut. Tako su mađarski reprezentativci s dva vezana gola Bencea Nagyja poveli sa 18:20, a zatim brzim centrom i pogotkom Roste došli i do “plus” tri u 45. minuti.

Slovenci na dvije minute prije kraja se ipak vraćaju u igru zgoditkom Mačkovšeka (27:28) sa krila. Mađari su zatim opet “pobjegli” na dva gola razlike, a Dolenec smanjio na 28:29 tridesetak sekundi prije završetka. Međutim, mađarska selekcija je bez problema sačuvala loptu i upisala važnu pobjedu.

U pobjedničkom sastavu blistao je Bence Banhidi (devet golova), Jure Dolenec (osam) najefikasniji kod Slovenaca.

Situacija u grupi II se ovim raspletom dodatno zakomplikovala. Mađarska sada ima četiri boda, koliko imaju Norveška i Slovenija, po dva imaju Portugal i Island, a Švedska je bez bodova.

Ostala je da se odigra još jedna utakmica dana, meč između Norvežana i Šveđana (18.30).

         

Standings provided by Sofascore LiveScore

          

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije