Nikola Prce objavio kad će se oprostiti od reprezentacije BiH

1
Radiosarajevo.ba
Nikola Prce objavio kad će se oprostiti od reprezentacije BiH
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Nikola Prce za Radiosarajevo.ba

Jedan od najboljih bosanskohercegovačkih rukometaša svih vremena Nikola Prce se oprašta od dresa reprezentacije Bosne i Hercegovine.

"Vrijeme je da se oprostim, možda je i situacija super jer je Europsko prvenstvo pred nama. Ja ću uvijek biti na raspolaganju reprezentaciji za pomoći, ali mislim da sad imamo mladih igrača kojima je vrijeme da se pokažu", napisao je Prce na Twitteru.

Podsjetimo, naši Zmajevi će nastupiti u januaru na Europskom prvenstvu u Mađarskoj i Slovačkoj.

Gori kuća u Sarajevu: Vatrogasci se više od sat bore sa vatrenom stihijom

Gori kuća u Sarajevu: Vatrogasci se više od sat bore sa vatrenom stihijom

Prce je s punih 25 godina debitirao za A tim BiH januara 2006. godine kod selektora Vojislava Rađe u susretu sa selekcijom Nizozemske, pa će u januaru obilježiti punih 16 godina igranja za BiH.

Posebno ćemo pamtiti 18 golova u dvomeču sa Islandom za plasman na SP u Kataru 2015. godine, 10 protiv Češke Republike u ključnom meču za plasman na EP u Norveškoj 2020. godine, kao i niz kvalifikacija u kojima je bio najbolji strijelac i igrač ekipe.

Nikola je treću sezonu član kosovskog tima Besa Famgas za koji je prije nekoliko dana u EHF Europskom kupu zabio 11 golova bugarskoj Turdi pokazavši da mu godine i dalje ništa ne mogu.

Naša selekcija je na Europskom prvenstvu smještena u grupu E sa Španijom, Švedskom i Češkom. Sve preko jedne pobjede našeg tima bilo bi ravno čudu jer su Švedska i Španija među favoritima na cijelom turniru.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije