Veliko priznanje: Nikola Prce sedmi strijelac grupne faze Eura 2020

O. K.
Veliko priznanje: Nikola Prce sedmi strijelac grupne faze Eura 2020
Foto: Printscreen / Strijelci Eura 2020

Grupna faza Europskog rukometnog prvenstva 2020 godine završena je prije dva dana, a reprezentacija Bosne i Hercegovine svoj premijerni nastup završila je svoj nastup sa tri poraza.

Ipak, navijači u BiH nisu razočarani ni učinkom a ni igrom koju su izabranici Bilala Šumana pokazali na minulim utakmicama.

Rukometni Zmajevi stigli u Sarajevo, navijači ih dočekali aplauzom

Igra naše reprezentacije izgledala je jako dobro, dobro smo se kretali, i što je najvažnije, nismo odustali.

Našu reprezentaciju u grupnoj fazi predvodili su Nikola Prce i Marko Panić, koji su postigli najviše golova, a Nikola je uvršten u top deset strijelaca grupne faze sa 18 postignutih pogodaka. Prce je zauzeo sedmo mjesto.

Strijelci Eura 2020 - undefined

Foto: Printscreen: Strijelci Eura 2020

Nikola je postigao sedam golova Norveškoj u prvoj utakmici, dok je u drugoj utakmici Portugalu postigao pet. U posljednjoj utakmici sa Francuskom Nikola je postigao šest golova.

BiH poražena i u trećoj utakmici: Borbeni Zmajevi vraćaju se kući

Marko Panić ukupno je postigao 16 golova. Najviše golova postigao je protiv Francuske (devet), dok je protiv Portugala upisao četiri pogotka, a Norvežanima je postigao tri.

Najbolji strijelac turnira trenutno je Nikola Bilyk sa 28 golova. Sander Sagosen, koji je postigao čak 12 golova našoj reprezentaciji, zauzeo je drugo mjesto, dok je iskusni Kiril Lazarov na trećem mjestu sa 22 gola.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije