Zmajevi zabilježili i drugi poraz na Euru: BiH se hrabro borila sa Portugalom

O. K.
Zmajevi zabilježili i drugi poraz na Euru: BiH se hrabro borila sa Portugalom
Foto: EPA-EFE / BiH - Portugal

Reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u drugom kolu grupe D Evropskog rukometnog prvenstva od Portugala rezultatom 27:24. 

Portugal je odlično otvorio utakmicu. Naši protivnici imali su čak tri sedmerca u prvom poluvremenu. Sva tri su pretvorili u gol.

Naša reprezentacija držala je priključak sa Portugalcima, do 12. minute kada je na scenu stupio Quintana koji je vezao par dobrih odbrana, a Portugalci su stegli odbranu.

U fazi napada, Portugalci su igrali pretežno preko bekova i pivota, a tek pred kraj prvog poluvremena postigli su dva gola sa krila.

Naše prilike uglavnom su išle preko Prcea i Panića.

Marko je postigao tri gola u prvom poluvremenu, dok je Nikola postigao dva.

Najbolji moment desio se kada je Grahovac zabilježio svoju drugu odbranu na utakmici i preko cijelog terena postigao gol za poravnanje rezultata na 10:10.

Drugo poluvrijeme počelo je sa nekoliko dobrih odbrana Nebojše Grahovca, a naša reprezentacija napravila je seriju od tri gola.

Dva gola postigli smo Portugalcima preko krila, Haseljić i Ovčina iskoristili su svoje prilike sa krila.

Portugalci su nakon naše serije od tri gola, napravili sopstvenu seriju od tri gola, ali su naši reprezentativci uspijevali da dođu do vodstva preko Malinovića, odnosno kasnije Prcea.

Nakon time outa kojeg su Portugalci pozvali, naši reprezentativci imali su nekoliko pogrešaka u napadu i Portugalci su napravili seriju od tri gola. 

Igra naše reprezentacije raspala se oko 42. minute kada su brojne greške dovele do čak sedam vezanih golova Portelle.

Važno je napomenuti da je u 49. minutu isključena dva igrača naše reprzentacije.

 Zmajevi se nisu predavali do kraja utakmice, na minut do kraja imali smo dva gola zaostatka, ali ipak ostaje žal za par propuštenih prilika koje smo imali. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije