Koje nas utakmice očekuju prvog dana europskog prvenstva

Radiosarajevo.ba
Koje nas utakmice očekuju prvog dana europskog prvenstva
Foto: EPA-EFE/Radiosarajevo.ba / Luka Stepančić

Evropsko prvenstvo za rukometaše koje se po prvi put igra u četiri države počinje danas, a u terminu od 18.15 sati u Grazu će igrati Bjelorusija i Srbija, u okviru grupe A.

Naše istočne komšije u ovoj grupi love drugo mjesto, a za protivnike će imati suparnike iz naše kvalifikacione grupe Bjelorusiju.

Ove dvije reprezentacije do sada su se susrele četiri puta, a Bjelorusija je nešto uspješnija sa 2 pobjede, dok Srbija ima jednu. Jedna utakmica je završena neriješenim rezultatom.

U okviru grupe C, u istom terminu od 18.15 sati, u norveškom Trondheimu, grupu C otvaraju Njemačka i Holandija.

Bit će ovo prvi duel Nijemaca i Holanđana, a sve je na strani nekadašnjih evropskih prvaka.

Još jedan balkanski duel očekujemo danas, od 20.30 sati igrat će Hrvatska i Crna Gora u okviru grupe A, koja se igra u austrijskom Grazu.

Na pripremama, Hrvatska je pokazala da se može boriti i za sam naslov, a igrali su upravo protiv naše reprezentacije, a ta utakmica je završila remijem 33:33.

Sa druge strane, Crna Gora nema veće šanse za prolazak dalje, ali se nadaju da mogu iznenaditi Hrvatsku.

U istom terminu od 20.30 sati, u Trodheimu, Španija će odmjeriti snage sa Latvijom. Rukometna supersila i zasigurno kandidat za prvo mjesto, Crvena furija će nastojati da pokaže da je spremna da se bori i da osvoji Euro.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije