Duša slavenska: Više nego srdačni pozdravi ekipa Hrvatske, Srbije i Crne Gore

Radiosarajevo.ba
Duša slavenska: Više nego srdačni pozdravi ekipa Hrvatske, Srbije i Crne Gore
Foto: YouTube/Hina / Hrvatska rukometna reprezentacija

U četvrtak, 9. januara počinje Evropsko rukometno prvenstvo koje će se do 26. januara održavati u Austriji, Norveškoj i Švedskoj.

Sportske novosti donose i lijepu priču uoči prvenstva, o susretu reprezentacija susjednih zemalja u hotel Europa u Grazu, gdje su smješteni.

Hrvatska reprezentacija predvođena Linom Červarom je danas stigla u Graz gdje sutra od 20.30 igra prvu utakmicu grupe A protiv Crne Gore.

Smjestili su se u hotelu Europa. Prvi su dojmovi pozitivni, smještaj je adekvatan veličini događaja od kojeg svi učesnici u grupi A očekuju isto - prolaz u drugi krug natjecanja, piše Jutarnji.hr.

Praktički u isto vrijeme kada i hrvatska „ekspedicija“, u hotel su došle i ostale reprezentacije, pozdravi su bili i više nego srdačni, a osmjesi nisu silazili s lica.

Hrvati, Srbi i Crnogorci stari su poznanici, ništa drugačije nije bilo ni s Bjelorusima, koje su hrvatski igrači također srdačno dočekali. „Neprijateljstva“ će započeti i trajati samo na terenu, vidljivo je bilo na svakom koraku.

„Konačno da i to krene, dosta je više bilo priprema, seljenja, putovanja, svega...“, uz osmjeh je rekao prvi vratar Marin Šego.

Na šalu i šegu uvijek spreman Marino Marić ponovio je manje-više istu priču uz njemu svojstvenu uobičajenu dozu humora:

Evo, počinje 'Balkan bal', svi smo tu svoji...“.

Naravno, ni Bjelorusi nisu istinski „uljezi“ u društvu triju reprezentacija s prostora bivše Jugoslavije. S ostalima ih veže „slavenska duša“. Da, barem na prvi pogled, sve je pri prvom dodiru s Austrijom i EP-om bilo idilično. Za nadati se da će tako biti i kad krenu međusobni okršaji. Poželio je to i Lino Červar, koji je održao prvu konferenciju za novinare „na mjestu zločina“.

Treba li i za njega reći da su ga i Srbi i Crnogorci pozdravili kao svojeg i oslovljavali sa „šefe“?!, piše Jutarnji.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije