Kiel nadigrao Veszprem i zakazao finale s Barcelonom

0
Radiosarajevo.ba
Kiel nadigrao Veszprem i zakazao finale s Barcelonom

Sinoć su odigrane polufinalne utakmice rukometne Lige prvaka, a finale su izborile ekipe Barcelone i Kiela, dok je PSG doživio još jedan krah.

Barcelona je odigrala sjajan meč u duelu s PSG-om i dosta sigurno i uvjerljivo ga savladala sa 37:32.

Na poluvremenu su Katalonci imali prednost od četiri gola (18:14), a ni u nastavku francuski tim nije imao rješenje za sjajnu igru Barce.

Barcu je do pobjede vodio Dika Mem sa osam pogodaka, dok je šest postigao Palmarsson, a po pet Janc i Fabregas. Kod Parižana se sa sedam golova istakao Hansen.

U finalu će Barca snage odmjeriti sa njemačkim Kielom, koji je u spektakularnom meču nadigrao Veszprem i to tek nakon produžetaka. Rezultat je na kraju glasio 36:35.

Vodio je Kiel na poluvremenu sa dosta velikih 18:13, ali mađarski tim se u nastavku vraća i regularni tok meča završava neriješenim rezultatom 29:29.

U produžetku je viđena prava drama, a čini se da je presudni trenutak bio isključenje Blagotišeka minut prije kraja. Veszprem je tako ostao s igračem manje, a to je Kiel iskoristio i golom Ekberga slavio 36:35 i zakazao finale s Barcom, piše scsport.ba.

Kiel je do pobjede vodio Pekeler sa osam golova dok je Ekberg dodao sedam, a Landin je imao 11 odbrana. Kod Veszprema su Borozan i Marguč postigli po sedam golova dok je Corrales imao 17 intervencija.

Veliko finale Kiela i Barce igra se danas od 20.30 sati.

Kladionica MOZZART je za ovu utakmicu pripremila odlične kvote.

Kvota na pobjedu Kiela je 4,90, a na Barcelonu 1,25.

Ostalu ponudu kladionice MOZZART pogledajte OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije