Hrvatska rukometna reprezentacija doživjela težak poraz od Mađarske na Europskom prvenstvu

0
Radiosarajevo.ba
Hrvatska rukometna reprezentacija doživjela težak poraz od Mađarske na Europskom prvenstvu
Foto: EPA / Rukometna reprezentacija Hrvatske

Hrvatska rukometna reprezentacija doživjela je težak poraz od Mađarske rezultatom 29:26 u susretu 2. kola drugog kruga Evropskog prvenstva, ostavljajući ih bez realnih šansi za plasman u polufinale.

Iako teoretski još uvijek ima nade, jasno je da će Hrvatskoj biti izuzetno teško ostvariti prolaz dalje.

Susret je započeo neuspješno za Hrvatsku koja je sredinom prvog poluvremena gubila 9:5. Ipak, do kraja prvog dijela uspjeli su se konsolidovati, te je Mađarska vodila sa samo jednim golom razlike, 14:13.

Oglasio se Emir Suljagić nakon govora Davida Camerona

Oglasio se Emir Suljagić nakon govora Davida Camerona

U drugom dijelu igralo se uglavnom gol za gol, a Hrvatska je čak prešla u vodstvo u 41. minuti (17:16). Međutim, umjesto ubrzanja tempa i preuzimanja kontrole, Hrvatska je ponovo upala u krizu, omogućavajući Mađarskoj da zasluženo slavi u neizvjesnoj završnici.

Najefikasniji igrači u redovima Mađarske bili su Bence Imre sa sedam golova i Richard Bodo sa pet golova, dok je golman László Bartucz briljirao sa 16 odbrana. S druge strane, Tin Lučin i Filip Glavaš istakli su se sa po pet golova za Hrvatsku.

Sljedeći izazov za Hrvatsku bit će utakmica protiv Islanda u ponedjeljak, dok će Mađarska odmjeriti snage s domaćinom Njemačkom. U istoj grupi već je odigran jedan duel, gdje je Francuska s uvjerljivih 39:32 pobijedila Island, zakoračujući prema polufinalu.

Slijedi susret Njemačke i Austrije, koji će dodatno oblikovati raspored i izglede za prolaz dalje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije