Hrvatska odigrala jedan od najgorih mečeva u historiji, Crna Gora slavi

1
Radiosarajevo.ba
Hrvatska odigrala jedan od najgorih mečeva u historiji, Crna Gora slavi
Foto: EPA-EFE / Detalj s meča Crna Gora - Hrvatska

Hrvatska rukometna reprezentacija je na otvaranju drugog kruga Europskog prvenstva u Budimpešti izgubila od Crne Gore s 26:32 i praktički ostala bez šansi za plasman u polufinale.

Nakon što je uz Nizozemsku bila najugodnije iznenađenje prvog dijela takmičenja, Crna Gora je nastavila s odličnim rezultatima i na otvaranju drugog kruga.

Desetkovana koronavirusom, Crna Gora je na startu prvenstva poražena od svjetskih prvaka Danaca 30:21. Ali je zatim dobila Sjevernu Makedoniju s 28:24 te na kraju šokirala Sloveniju s 33:32 i poslala je kući. Pobjednički niz nastavila je i protiv Hrvatske pobijedivši neočekivano lako sa šest razlike, piše Direktno.

Pošaljite nam svoju playlistu i budite gost muzički urednik na Radio Sarajevu!

Pošaljite nam svoju playlistu i budite gost muzički urednik na Radio Sarajevu!

Hrvatska je loše otvorila susret, ali još je gore završila utakmicu. Crna Gora je u 13. minuti povela s dva gola razlike (5:3),u 28. minuti je imala četiri gola viška (13:9), a na koncu poluvremena i velikih šest razlike (15:9). U nastavku susreta Hrvatska je u nekoliko navrata smanjila na četiri gola zaostatka, ali u posljednjih 10 minuta ušla je sa čak osam golova zaostatka (20:28).

Crnu Goru su do velike pobjede predvodili Miloš Vujović i Branko Vujović sa po sedam golova, dok je sjajni Nebojša Simić sakupio 14 odbrana. U hrvatskim redovima Ivan Čupić je zabio sedam, a Luka Cindrić pet golova. Ivan Pešić je imao sedam, a Mirko Alilović tri odbrane.

Kasnije se u ovoj grupi sastaju Francuska i Nizozemska, te Danska i Island.

Drugi nastup hrvatski rukometaši će imati u subotu u 20.30 protiv Danske.

     

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije