Herojski otpor rukometnih Zmajeva Španiji za oproštaj od EP

0
S.G.
Herojski otpor rukometnih Zmajeva Španiji za oproštaj od EP
Foto: EPA / Sjajan meč u Bratislavi

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine je nakon poraza u prva dva kola protiv Švedske (18:30) i Češke (19:27) večeras u Bratislavi doživjela i treći i to od Španije rezultatom 24:28.

Povredama i COVID-om osakaćeni rukometni Zmajevi su pružili i više nego pristojan otpor aktuelnom prvaku Evrope, selekciji Španije protiv koje više od poraza ipak nismo mogli.

Odigrali smo jedno sjajno poluvrijeme nakon kojeg smo imali prednost od 14:12 vođeni ponajprije sjajnom odbranom, te uz nekoliko velikih promašaja rivala.

Ministarstvo pravde i uprave donijelo odluku: Elmir Pilav više nije predsjednik UFSIKS

Ministarstvo pravde i uprave donijelo odluku: Elmir Pilav više nije predsjednik UFSIKS

Početkom nastavka u par navrata smo išli i na plus tri, ali su se Španci munjevitom serijom sredinom drugog poluvremena vratili u život i nekih pet minuta pred kraj došli u vodstvo koje do samog kraja nisu ispuštali.

Time je propuštena zaista velika prilika da se skine skalp jednom velikom protivniku na najvećoj sceni i izbjegne i treći poraz.

Najefikasniji pojedinac susreta bio je Casado sa sedam golova.

U našem timu sjajni su bili Karačić sa šest, Perić sa četiri, te Herceg i Prce sa po tri gola.

Evropsko prvenstvo u rukometu, 3. kolo

Bosna i Hercegovina - Španija 24:28

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije