Loš početak Eura: Desetkovani bh. rukometaši pregaženi od Švedske

0
A. L.
Loš početak Eura: Desetkovani bh. rukometaši pregaženi od Švedske
Foto: EPA-EFE / Detalj s utakmice Švedska - BiH

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine izgubila je na otvaranju Europskog prvenstva od selekcije Švedske sa 30:18. 

Naša selekcija je večeras bila desetkovana obzirom da u timu zbog koronavirusa nije bilo Admira Ahmetaševića, Alena Ovčine, Dine Hamidovića i Dejana Malinovića, dok je Vladimir Vranješ otpao zbog povrede. Osim toga, na povredu se žalio i golman Benjamin Burić, ali on je igrao.

Prvo poluvrijeme

Johann Sattler: "Dan Evrope podsjetnik da se odbace politike podjela i mržnje"

Johann Sattler: "Dan Evrope podsjetnik da se odbace politike podjela i mržnje"

Švedska je puno bolje otvorila meč. Nakon uvodnih 1:1, Šveđani brzo dolaze do četiri gola prednosti - 5:1.

Naš tim je pokazao znakove života kada je došao do 5:3, ali Šveđani poslije vrlo brzo odlaze na 8:3. Claar nam je u tim trenucima, rekli bismo, pravio najveće probleme. S druge strane, našu selekciju su u životu držali prije svih Karačić, Lukić i Burić.

Na odmor odlazimo na šest golova zaostatka - 17:11.

Detalj s utakmice Švedska - BiH  - undefined

Foto: EPA-EFE: Detalj s utakmice Švedska - BiH

Drugo poluvrijeme 

Na samom startu drugog poluvremena Švedska pravi brzu seriju od 3:0 zahvaljujući sjajnim odbranama svog golmana Johannessona i ofanzivnim rješenjima Wannea i Claara.

Kada se činilo da ćemo možda doživjeti i ubjedljiv poraz, naš tim se probudio pa je serijom 5:1 smanjio zaostatak na svega minus pet.

Ipak, to je bilo sve što smo uspjeli napraviti jer je kasnije Švedska ubacila u brzinu više i meč lako privela kraju. Šveđani su na kraju pobijedili sa 30:18. 

Wanne je u Švedskoj bio najefikasniji sa šest golova, dok je Claar postigao pet. U bh. timu Burić je dao četiri, a Lukić tri gola. 

     

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije