Nikola Prce se oglasio iz Norveške i otkrio koliko zaista voli BiH

Radiosarajevo.ba
Nikola Prce se oglasio iz Norveške i otkrio koliko zaista voli BiH
Foto: EPA-EFE / Nikola Prce

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je 24:27 u drugom kolu grupe D Europskog prvenstva od Portugala.

Zmajevi su se tako nakon dva poraza na Euru oprostili od nastavka takmičenja, a do kraja Europskog prvenstva odigrat će još sutra (utorak,  18:15 sati) susret protiv Francuske. 

Susret za treće mjesto u grupi garantira odlazak u doigravanje za plasman na Svjetsko prvenstvo, a kasno sinoć nakon poraza od Portugala oglasio se naš najbolji igrač - Nikola Prce. 

Protiv Portugala Prce je odigrao 110. susret i sa pet fantastičnih golova stigao do brojke od 414 golova u dresu reprezentacije BiH. 

Prce je na svom Facebook profilu poslao snažnu poruku, koju prenosimo u cijelosti: 

"Ako smo jučer bili malo razočarani, danas sigurno boli. Bili smo u egalu, prestigli ih, poveli s dva razlike i samo stali. Nemam objašnjenja. Morat ćemo pogledati utakmicu pa vidjeti. Njihov golman nam je dosta toga odbranio, imali smo i svojih grešaka, ali šteta jer smo mogli da ostvarimo prvu pobjedu. Mislim da su nas i malo potcijenili jer su danas bili stvarno zreli za pobijediti.

Igrat ćemo sto posto do kraja. Protiv Francuske se igra jednom u životu, pogotovo mi kao mlada reprezentacija koja je prvi put otišla na Euro. Ići ćemo na glavu za svaku loptu, nećemo ovo gledati kao trening utakmicu", napisao je Prce. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije