Gordan Muzurović: Tomislav Nuić je bio prijavljen za utakmicu

Radiosarajevo.ba
Gordan Muzurović: Tomislav Nuić je bio prijavljen za utakmicu
Rukometni savez Bosne i Hercegovine organizovao je danas press konferneciju nakon što je saopćeno iz EHF-a da naša najbolja selekcija zbog propusta u susretu sa Švicarskom neće igrati u baražu.

Na press konferenciji prisutnim predstavnicima medija obratio se direktor RS BiH Gordan Muzurović. 

"Ja ću krenuti hronološki. 12. januara ja sam već bio u Tuzli, skupa sa svojim saradnicima da dočekam i ugosti i delegata i sudije. Razgovarali smo o rukometu u jednoj toploj atmosferi. Delegat i sudije su bili smješteni u hotelu Miris dunja, a Švicarci u hotelu Tuzla koji ima četiri zvjezdice, što je po pravilima EHF-a. Delegat je zakazo tehnički sastanak u deset ujutro u hotelu u kojem je on boravio. Na tehničkom sastanku se rješavaju sve stvari i nakon toga ne postoje nikakve izmjene. Tu se ide do najsitnijih detalja i to je ono što je jedino mjerodavno i u ovoj priči.

Na tom sastanku delegat je imao čelnu poziciju sa svojim laptopom, kao čovjek koji jedini ima pristup EHF-ovom sistemu. Nije niko osim njega posjedovao šifru. S njegove desne strane bila su tri predstavnika Švicaraca, a s desne mi. Na kraju stola su sjedili suci, Mađari. Razgovarali smo na tom sastanku o svim detaljima, dresovima, izlasku ekipa, intoniranju himni. Nakon pitanja delegata ima li još neko nešto dodati, javili su se Švicarci. Mi smo u St. Gallenu spavali u nezavršenom hotelu, niko nas nije čuvao, nije bilo ni potrebe da nas bilo ko čuva. Hrana nije bila loša, ali količinski sigurno nije mogla zadovoljiti naše reprezentativce. Nama je važno bilo samo da izađemo na teren i igramo.

Švicarci su se žalili na hranu, a to nije istina. Švicarcima je potom smetao policajac koji je kašljao, a žalili su se na sobe da smrde na nikotin. Delegat je priličnu pažnju posvetio tome i rekao je da će to sve provjeriti. U toj atmosferi se posvetilo delegiranju naše ekipe za utakmicu. Prvo i osnovno što je rečeno je da je kod nas ista ekipa, kao i ona što je nastupila u St. Gallenu. Nakon toga od nas je traženo da priložimo play listu.

Mi smo imali problem da nam se povrijede tri pivota i htjeli smo zamijeniti jednog, ali nam nisu dozvolili. Na tom papiru se zaokruži 16 igrača koji će igrati na toj utakmici. Tu listu prati 16 validnih pasoša. Među tih 16 igrača bio je prijavljen i Tomislav Nuić. Bio je prijavljen i u Estoniji i u St. Gallenu i u Sarajevu. Dali smo play listu i 16 priloženih pasoša.

Provjereni su svi pasoši i nije bilo nikakvih problema. Nakon što je potpuno uredno putem play liste naša ekipa prijavljena kod delegata. Potom su se vratili na probleme koji su Švicarci iznijeli i delegat je istaknuo da će provjeriti navode. Ja sam rekao da ću ići s njim, pošto nisam naivan čovjek. On mi je rekao da će trebati malo vremena dok završi zapisnik. Mi zapisnik sa tehničkog sastanka nikada nismo dobili.

Utakmica je bila u osam. Delegat je došao u dvoranu između 19:05 i 19:10. On je došao u dvoranu bez zapisnika", istaknuo je između ostalog Muzurović u svom obraćanju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije