Predsjednik Rukometnog saveza BiH: Žalit ćemo se na odluku EHF-a

Anadolija
Predsjednik Rukometnog saveza BiH: Žalit ćemo se na odluku EHF-a
Predsjednik Rukometnog saveza BiH Amir Zahirović istaknuo je da će se BiH žaliti na današnju odluku Rukometnog suda Europske rukometne federacije (EHF), kojom su rukometni Zmajevi eliminirani iz baraža za Svjetsko prvenstvo.

"U EHF-u apsolutno nisu usvojili argumentaciju Rukometnog saveza BiH, a nakon žalbe koju su uložili iz Rukometnog saveza Švicarske radi nastupa Tomislava Nuića, istaknuo je Zahirović.

Podsjećamo, Nuićevo ime našlo se u službenom zapisniku utakmice posljednjeg kola kvalifikacija, koja je odigrana 13. januara ove godine u Tuzli, kada je BiH rezultatom 21:15 slavila protiv Švicarske i rezultatski izborila plasman u doigravanje.

"Ponavljam, naravno da ćemo se žaliti, jer oni nisu naše argumente uzeli u obzir. Delegat je priznao grešku, istaknuo da je on kriv, ali očigledno da to nisu uzeli u obzir ili razmatrali... Žalit ćemo se i nadam se da ćemo, ipak, u drugostepenom postupku imati razloga za zadovoljstvo, odnosno da će današnja odluka postati ništavna", dodao je Zahirović.

U obrazloženju današnje odluke Rukometni sud EHF-a naveo je da je "potpisom zapisnika s utakmice Rukometni savez BiH odgovoran za propust i radi toga utakmica se registruje u korist Švicarske, po osnovu uložene žalbe RS Švicarske".

Gordan Muzurović, direktor rukometne reprezentacije BiH, nije imao konkretan komentar na odluku Rukometnog suda EHF-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije