EP u rukometu: Hrvatice priredile senzaciju osvojivši bronzanu medalju

1
Radiosarajevo.ba
EP u rukometu: Hrvatice priredile senzaciju osvojivši bronzanu medalju
Foto: EPA-EFE / Selekcija Hrvatske

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija priredila je senzaciju osvojivši bronzanu medalju na Europskom prvenstvu u Danskoj nakon što je u susretu za broncu u Herningu pobijedila domaćina s 25-19 (11-11).

Prva je to medalja za hrvatski ženski rukomet na velikim takmičenjima i sasvim sigurno jedna od najvećih senzacija u historiji europskih prvenstava.

Na putu do bronce odabranice izbornika Nenada Šoštarića upisale su šest pobjeda (Mađarska, Nizozemska, Srbija, Rumunija Njemačka, Danska) te upisale samo poraze od finalistica Norveške i Francuske.

Samim ulaskom u polufinale naše su rukometašice izborile direktan plasman na Svjetsko prvenstvo 2021. na kojem nisu sudjelovale od 2011.

Hrvatsku su do velike pobjede predvodile Katarina Ježić i Stela Posavec s po pet golova, Ana Debelić je zabila četiri, a Ćamila Mičijević tri gola, dok je Tea Pijević sakupila 15 obrana.

U danskim redovima najefikasnije su bile Mette Tranborg i Anne Hansen s po četiri gola, prenosi HRT

U finalu se kasnije sastaju Norveška i Francuska.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije