Fantastična Ćamila je nova miljenica Hrvatske: Zašto sam napustila BiH

0
Radiosarajevo.ba
Fantastična Ćamila je nova miljenica Hrvatske: Zašto sam napustila BiH
Foto: EPA-EFE / Ćamila Mičijević

Norveška reprezentacija zaustavila je pobjednički niz hrvatskih rukometašica na Europskom prvenstvu u Danskoj svladavši ih u subotnjem dvoboju u Koldingu s 36:25 (15:14), čime su osigurale prvo mjesto u skupini 2 glavne faze i plasman u polufinale.

Hrvatska, koja je ostala na šest bodova, borit će se za drugo mjesto s reprezentacijom Njemačke, koja je u subotu s uvjerljivih 32:25 nadigala Mađarsku.

U porazu od Norveške najefikasnija u hrvatskoj reprezentaciji bila je Ćamila Mičijević sa sedam pogodaka, piše gol.hr

Mičijević je prethodno govrila ekskluzivno za Jutarnji list i ispričala svoj životni put. 

Kao i druge cure koje sada postaju miljenice nacije, i za nju se malo toga prije znalo u široj javnosti. Rođena je u njemačkom Heidenheimu, odrasla u Mostaru, stasaa u Rijeci, nakon Zameta igrala u mađarskom Dunaújvárosu, sad je u francuskom Metzu.

"Mnogi me sad pitaju, mnogima je čudno. Kao dijete rata sam stjecajem tih ružnih okolnosti rođena u Njemačkoj, vratili smo se u moj Mostar gdje sam bila do svoje 15. godine. U potrazi za klubom došla sam u Rijeku koja je i sad moj drugi dom. Tako je i sada osjećam jer sam tamo stekla mnoge prijatelje. Dobila sam poziv za hrvatsku reprezentaciju jer ženskog rukometa u BiH praktično i nema. Objeručke sam to prihvatila, nisam požalila i uvijek ću davati sve za Hrvatsku koja je sad također moja država. Za ovu sam reprezentaciju uvijek davala sve od sebe kao i za svaki klub. To mi je velika čast i nadam se da ljudi to vide...", kazala je za Jutarnji. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije