Ekskluzivno: Vojin Mijatović dobio na sudu Marinka Umičevića

0
F. B.
Ekskluzivno: Vojin Mijatović dobio na sudu Marinka Umičevića
Foto: Privatni arhiv / Vojin Mijatović i Marinko Umičević

Portal Radiosarajevo.ba eksluzivno saznaje da je Vojin Mijatović, ministar u Vladi FBiH, na sudu u Banjoj Luci dobio predsjednika Rukometnog saveza Republike Srpske Marinka Umičevića.

Osnovni sud u Banjoj Luci odbio je tužbeni zahtjev Marinka Umičevića da mu, na ime pretrpljene nematerijalne štete zbog duševnih bolova izazvanih povredom prava ličnosti, ugleda i časti, Vojin Mijatović isplati određeni novčani iznos.

Marinko Umičević je tužio Vojina Mijatovića zbog, kako se navodi u obrazloženju, izjavama o njemu te da mu je nanio uvrede i izazvao nelagodu i duševnu bol

Obilježavanje 31. godišnjice stradanja u Ahmićima: Građani krenuli na Put istine i sjećanja

Obilježavanje 31. godišnjice stradanja u Ahmićima: Građani krenuli na Put istine i sjećanja

U odgovoru tuženog na tužbu Umičevića navodi se da je tužba u cijelosti neosnovana, jer se ne radi o činjenicama nego o ličnom stavu tuženog o tužiocu, a tužioc je medijska i politička ličnost, pa je dužan da trpi kritike za svoj rad.

Također se navodi da su netačni navodi u tužbi da je Umičević ugledan privrednik i časni zalagač za rukometni sport.

Sud je utvrdio da Umičević nije dokazao da mu je tuženi pričinio štetu u vidu povrede ugleda, časti i prava ličnosti, niti je dokazao da je pretrpio štetu ovog vida, pa je tužbeni zahtjev odbijen u cijelosti. Presudu je potpisala sutkinja Kovačević Dragana, a ona se nalazi u posjedu portala Radiosarajevo.ba.

Podsjetimo, Marinko Umičević je poznat bosanskohercegovačkoj javnosti po skandaloznim izjavama od kojih je jedna od da mu se Sarajevu zgadilo i da ne ide na utakmice dok su tu "ratne muslimanske zastave".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije