Duel dvije Bosne u Sarajevu: Visočani slavili u uzbudljivom meču

Radiosarajevo.ba
Duel dvije Bosne u Sarajevu: Visočani slavili u uzbudljivom meču
Rukometaši visočke Bosne savladali su na Mojmilu ekipu sarajevske Bosne rezultatom 37:25 (18:14) u okviru 18. kola rukometne Premijer lige Bosne i Hercegovine.

U pravoj rukometnoj atmosferi dvorane Ramiz Salčin, koja je večeras bila odlično popunjena vidjeli smo duel dvije ekipe u kojem je presudilo iskustvo gostiju, s obzirom na to da je sarajevski tim ovu polusezonu odlučio da se osloni na mlade rukometaše.

Obje ekipe su vrlo dobro otvorile susret i u prvih deset minuta susreta gledali smo izjednačenu igru, a rezultat je nakon tog perioda glasio 5:5. Ipak nakon toga visočka Bosna uspijeva da stvori prednost i dođe do najveće prednosti od pet pogodaka u prvom dijelu (15:10), na osam minuta prije kraja prvog poluvremena.

Studenti su uspjeli da smanje prednost gostiju, ali pogotkom Mimića u posljednjim sekundama prvog dijela,

Visočani odlaze na pauzu sa četiri pogotka prednosti (18:14).

Iskusna ekipa iz Visokog vrlo dobro otvara drugi dio susreta i dolazi do prednosti od šest pogodaka u 35. minuti, (21:15). Do kraja meča prednost je samo rasla, pa je u 53. minutu iznosila i +10 (32:22).

Na kraju, konačan rezultat glasio je 37:25 u korist gostujuće ekipe.

Tarik Balta je u domaćem sastavu postigao sedam poena, a gol manje je dodao Čivičić. Kod gostiju, Iva

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije