Šuman utučen i motiviran: Ostaje velika žal, ali moramo dalje

F. Z.
Šuman utučen i motiviran: Ostaje velika žal, ali moramo dalje
Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine neće igrati u baražu za Svjetsko prvenstvo, iako je na terenu izborila to mjesto.

Zbog dobro poznatog slučaja Nuić krovna kuća eurpskog rukometa (EHF) odlučila je pripisati pobjedu Švicarskoj službenim rezultatom 10:0. Nakon odluke Žalbene komisije, koja je potvrdila prvobitnu odluku, selektor Šuman nije krio razočarenje.

"Šta da kažem. Ne da mi je teško palo i ne samo meni, nego svim ljudima koji su tu. Ostaje jedna velika žal. Bili smo prvi u grupi, osigurali baraž. Desilo se to što se desilo. Ostala je jedna velika praznina nakon svega. Mislim da nismo to zaslužili, ali Bože moj život ide dalje", kaže Šuman za Radiosarajevo.ba i dodaje:

"Sada prve tri reprezentacije iz grupa idu direktno na Europsko prvenstvo. Vidim neko svjetlo i mislim da će nam jedan iskorak, odnosno odlazak na veliko takmičenje značiti mnogo. Da prevaziđemo sve stvari i napredujemo u logističkom smjeru. Da li mi je žao?

Ne da mi je žao, nego nemam riječi. Međutim život ide dalje, moramo dalje. Moramo se okrenuti novi aktivnostima i izazovima. Meni je važno da smo što više zajedno i svako okupljanje nam je zlata vrijedno. Nakon svakog okupljanja vidi se neki napredak. Ima mnogo stvari koje su se popravile i zato mi je stalo da imamo što više okupljanja. Ne možemo sjediti i plakati, moramo se okrenuti budućnosti, raditi, isplivati i izdignuti se", ističe Šuman.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije