Muzurović: Ostavku sam podnio zbog nebrige države

F. Z.
Muzurović: Ostavku sam podnio zbog nebrige države
Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine ostala je bez dirketora. Na sjednici Upravnog odmora ostavku je podnio Gordan Muzurović.

"Prije sat ili dva sam podnio ostavku na Upravnom odboru. Rukometni savez se nalazi u jednom trenutku koji je prevazišao i domen improvizacije. To nam ne može donijeti ništa pozitivno. Prije svega zbog nebrige države, a dok se ne stvore pravi uvjeti ići ćemo u samo još veću baru.

Veliki problem predstavljaju i ljudi koji ne žele napredak, odnosno vide ga na svoj način. To se pretvara u kritizerstvo, a ne u ozbiljan rad. Ukoliko je neko prepoznao šta je urađeno u ovom periodu, to će reći.

Teret slučaja Nuić je sigurno doprinio toj odluci. I prije same odluke o žalbi ja sam donio odluku da podnesem ostavku. Čak i ako ishod bude pozitivan, što bih zaista volio, odluku neću promijeniti. Želim da se zahvalim svima koji su nam pružili podršku i podržali nas u našem radu", rekao je Muzurović za Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije