Magija Norvežana u dramatičnom polufinalu, "Kauboji" za bronzu protiv Slovenije

Radiosarajevo.ba
Magija Norvežana u dramatičnom polufinalu, "Kauboji" za bronzu protiv Slovenije
Flickr / France Handball 2017
Pravu dramu gledali smo u drugom polufinalnom susretu Svjetskog rukometnog prvenstva u Francuskoj, u kojem su svoje snage odmjerile reprezentacije Norveške i Francuske.

Utakmica koja je trajala čak 45 minuta, pet minuta duže od regularno predviđenog toka trajanja rukometnog meča, iznjedrila je i drugog finalistu SP-a, a ovog puta više sreće i znanja imali su rukometaši Norveške, koji su na krilima Myrhola uspjeli doći do fantastičnog trijumfa.

Već u prvom poluvremenu, koje je završeno rezultatom 12:10 u korist Hrvatske, bilo je vidljivo da će ljubitelju rukometa večeras imati priliku da gledaju veoma uzbudljiv meč. To se svakako potvrdilo u drugom dijelu susreta, kada su obje ekipe pokazale veliku želju da stignu do finalnog dvoboja, a tvrde odbrane na oba kraja terena donijele su i mali broj golova u drugom dijelu susreta.

Sve to rezultiralo je neriješenim rezultatom na kraju susreta (22:22), što je rijetko za vidjeti na velikim rukometnim prvenstvima, te je utakmica otišla u produžetke, u kojima su bolji bili rukometaši Norveške, koji su uspjeli postići tri gola više od svojih protivnika.

Sjajna borba "Kaubojima" nije donijela željeno finale, te će se morati zadovoljiti tek borbom za treće mjesto i to protiv komšijske reprezentacije Slovenije

U finalu će, pak, Norvežani izaći na megdan domaćinima SP-a, reprezentaciji Francuske, protiv koje će tražiti iznenađenje kako bi stigli do zlatne medalje.

 

Utakmica za treće mjesto:

Slovenija - Hrvatska 20:45 (subota, 28. januar);

Finale:

Francuska - Norveška 17:30 (nedjelja, 29. januar).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije