Totalno rasulo: Nakon Karačića Rukometni savez BiH napustio i Enid Tahirović

E. H.
Totalno rasulo: Nakon Karačića Rukometni savez BiH napustio i Enid Tahirović
Totalno rasulo zavladalo je prethodnih dana u Rukometnom savezu Bosne i Hercegovine, kada su određeni ključni članovi krovne kuće bh. rukometa odlučili da napuste svoje pozicije.

Nakon što je jučer svoju ostavku Izvršnom odboru RS BiH ponudio i dugogodišnji generalni sekretar saveza Smajo Karačić, danas je ostavku podnio i Enid Tahirović, slavni golman rukometne reprezentacije BiH, koji je do sada obnašao poziciju člana Izvršnog odbora RS BiH.

Ovu informaciju potvrdio je i sam Tahirović u kratkom razgovoru sa novinarima portala Radiosarajevo.ba, dodavši da je pored ove pozicije napustio i poziciju stručnog saradnika u RS BiH.

"Dao sam ostavku na poziciju u Izvršnom odboru RS BiH, jer je sve ovo što se dešava počelo da utiče na moje zdravlje i raspoloženje. Jednostavno uzimam distancu od rukometa, dok ne dođu neki drugi ljudi kojima je rukomet na prvom mjestu. Neslaganje sa radom kancelarije, komisija, Izvršnog odbora je osnovni razlog, nema nikakvih koraka naprijed. Poslije dugog razmišljanja donio sam ovu odluku koja je konačna", izjavio je Tahirović nedugo nakon ostavke za Anadoliju.

On je dodao i da je dosta politikanstva unutar rada RS BiH, te da je to još jedan dodatni razlog zašto napušta pozicije koje je obnašao.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije