Domaćin MRK Sloga pobjednik turnira prijateljstva u rukometu  

Radiosarajevo.ba
Domaćin MRK Sloga pobjednik turnira prijateljstva u rukometu   
Foto: MRK Sloga / Turnir prijateljstva

Pobjednik trećeg internacionalnog rukomentog turnira prijateljstva 2019, održanog proteklog vikenda u sportskoj dvorani Gornji Vakuf-Uskoplje je domaćin MRK Sloga Gornji Vakuf-Uskoplje. Drugo mjesto pripalo je RK Bosna Visoko, dok su se na trećoj i četvrtoj poziciji našli RK Leotar Trebinje i RK Obilić Beograd.

"Kao organizatori možemo itekako da budemo zadovoljni, a najviše nam je drago zbog poruka naših sportskih prijatelja i učesnika koji su uputili čestitke i riječi zadovoljstva tokom boravka u našem gradu i samom učešću na ovome turniru“, izjavio je  Semir Demirović ,tehnički sekretar MRK Sloga.

Prvi dan turnira odigrane su utakmice za omladince selekcije 2002. i 2004. godište gdje je prodefiliralo više od 150 djece.

"Kroz radionice koju se događale ispred sportske dvorane imali smo malu raju djevojčice iz škole rukometa Sedmerac i ŽRK Sloga gdje je sve prošlo više nego dobro. U kategoriji 2002. najbolji su bili dječaci škola rukometa Zrinjski Mostar, drugo mjesto pripalo je RK Jajce, a treće RK Donji Vakuf. U kategoriji 2004. godište najbolji su bili RK Maglaj, škola rukometa Zrinjski zauzeli su drugo mjesto, dok su treći bili RK Jajce, dodaje Demirović.

Drugi dan turnira bio je rezervisan za seniore gdje je nastupilo više od 80 profesionalnih igrača nastupajući za RK Bosna ,RK Leotar, RK Obilić i MRK Slogu, a turnir je posjetilo više od 2000 ljubitelja rukometa tokom cijelog dana. Najbolji golman turnira je Sirčo Enes (Bosna Visoko), najboljim strijelcem proglašen je Dedić Amer (MRK Sloga sa 16 golova), a najboljim igračem Stanojčić Nenad (MRK Sloga).

Turnir je organiziran pod sloganom "Zajedno smo bolji, zajedno nam je bolje“, a omogućen zahvaljujući podršci programa BHRI-a, koji sprovodi IOM, uz finansijsku podršku USAID-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije