Turnir prijateljstva „Zajedno smo bolji, zajedno nam je bolje“

Radiosarajevo.ba
Turnir prijateljstva „Zajedno smo bolji, zajedno nam je bolje“
Foto: Arhiv / Rukometni turnir prijateljstva „Zajedno smo bolji, zajedno nam je bolje“

Ovogodišnji turnir prijateljstva pod sloganom „Zajedno smo bolji, zajedno nam je bolje“ u organizaciji rukometnog kluba „Sloga“ Gornji Vakuf-Uskoplje bit će održan u subotu i nedjelju, 31. augusta i 1. septembra u sportskoj dvorani Gornji Vakuf-Uskoplje.

Prvog dana turnira posjetioci će moći gledati omladince, to jeste selekcije 2002. i 2004. godište gdje će pored domaćina učestvovati i Škola rukometa Zrinjski Mostar, RK Maglaj , RK Jajce, škola rukometa Respect Sarajevo te RK Donji Vakuf.

Za drugi dan najavljena je, kažu iz organizacije, rukometna poslastica uz nastupe seniora, gdje će pored domaćina MRK Sloge nastupiti i dvije premierligaške ekipe iz BiH RK Leotar Trebinje i RK Bosna Visoko, kao i RK Obilić Beograd, član super lige Srbije.

Rukometni turnir prijateljstva „Zajedno smo bolji, zajedno nam je bolje“ - undefined

Foto: Arhiv: Rukometni turnir prijateljstva „Zajedno smo bolji, zajedno nam je bolje“

„Nema sumnje da ćemo dva dana uživati u vrhunskom rukometu stoga pozivamo posjetioce da budu dio ovoga sportskog događaja, koji ima i moto ovogodišnjeg turnira „Zajedno smo bolji, zajedno nam je bolje“. Usaglasili smo se da ove godine bude to slogan s obzirom da ćemo tokom turnira okupiti ekipe iz raznih dijelova BiH, ali i Srbije, pa ćemo tako imati multinacionalnu kao i multietničku zastupljenost, sportaše i klubove sve tri vjere i sva tri naroda. Cilj samog turnira pored upoznavanja i sticanja prijateljstva svakako je mir, tolerancija i multikulturalnost, izjavio je  Semir Demirović ,tehnički sekretar MRK Sloga.

Zanimljivo je da će prvog dana turnira biti organizirane i radionice za najmlađe na platou sportske dvorane I i II, kao i seminar odnosno predavanje master profi trenera gospodina Aleksandra Radosavljevića.

Turnir je omogućen zahvaljujući podršci programa BHRI-a, koji sprovodi IOM, uz finansijsku podršku USAID-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije