Delegat danas predao izvještaj: Odluka u slučaju Nuić u narednim danima

F. Z.
Delegat danas predao izvještaj: Odluka u slučaju Nuić u narednim danima
Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u subotu je u tuzlanskom Mejdanu slavila protiv rukometne reprezentacije Švicarske rezultatom 21:15 i tako izborila prvo mjesto u grupi i plasman u baraž za Svjetsko prvenstvo.

Slavlje bi mogao pokvariti tehnički propust. Naime, ime Tomislava Nuića nije bilo u zapisniku, a on je nastupio na susretu. Nakon što su sudije uvidjele grešku isključile su Nuića, a Švicarci su poslali žalbu EHF-u.

Delegat susreta Darko Repenšek, prema nezvaničnim informacijama odgovornost je preuzeo na sebe, a danas je predao svoj izvještaj nadležnim komisijama EHF-a.

Direktor Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine Gordan Muzurović istaknuo je kako bi odluka trebala biti poznata u narednim danima.

"Mi ne sjedimo skrštenih ruku, a ja se lično nadam da ćemo imati neko konačno rješenje sutra ili u srijedu. Nisam siguran da EHF ima ubrzane mehanizme za rješavanje ovog pitanja. Sutra ćemo imati nadam se konačnu informaciju. Trebamo sačekati odluku EHF-a, a potom ću prokomentarisati i reći šta se desilo.

Ono što mogu da kažem i to je nesporno. S naše strane delegat je dobio listu s imenima naših igrača koji će nastupiti tu noć. Sve je pregledano, ovjereno i potpisano. Zašto se nije pojavio igrač s brojem 27 na konačnom zapisniku koji sastavlja delegat znat ćemo poslije. Taj dokument na kojem je Nuić prijavljen je poslan EHF-u. Tek u 38. minuti delegat je primijetio da na zvaničnom zapisniku, za koji jedino on odgovoran, nema Nuića. Nadamo se pozitivnom ishodu", rekao je Muzurović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije