Červar šokirao Hrvatsku uživo u programu: Podnosim ostavku

0
Radiosarajevo.ba
Červar šokirao Hrvatsku uživo u programu: Podnosim ostavku
Foto: EPA-EFE / Lino Červar

Nakon poraza Hrvatske protiv Argentine, hrvatski selektor Lino Červar objavio je da nakon završetka Svjetskog rukometnog prvenstva odlazi s kormila reprezentacije. 

"Jako sam iznenađen, bio sam uvjeren da ćemo dobro odigrati, kao i zadnje tri utakmice. Ovo je razočaranje. Preuzimam na sebe odgovornost, bez obzira na sve. Ovo je nedopustivo i neka se polako počne spremati netko tko će me zamijeniti. Ja samo svoje dao, nisam spreman za dalje. S puno posvećenosti, strasti i angažmana, s puno ponosa i dostojanstva sam vodio reprezentaciju u 250 utakmica. Na kraju želim reći još nešto... Ali, možda ipak bolje poslije Danske", rekao je Červar pred kamerama RTL-a. 

Znače li ove riječi znače da neće voditi Hrvatsku ni u skorašnjim kvalifikacijama za OI? 

"Tako je, neću biti na klupi u kvalifikacijama. Kad njegova ekipa ovako odigra važnu, odlučujuću utakmicu, mislim da nije u redu da taj trener ubuduće vodi reprezentaciju. Momčad je 20 godina stvarana da ide na glavu, da se bori za svaku loptu, a ja sam nakon ove utakmice jako sam razočaran i ne bježim od toga. Žao mi je što odlazim na taj način. To je moja definitivna odluka. Dat ću potporu novom izborniku i reprezentaciji za koju sam živio, ali nije trebalo ovako završiti. Jako sam iznenađen i žalostan", dodao je Červar. 

Na pitanje ima li šanse da ipak razmisli još jednom o svojoj odluci, odgovorio je: 

"Neću razmisliti. Uvijek sam držao visoke kriterije. Borili smo se za gornji dom 20 godina, to nikome nije uspjelo. Tu priču, tu telenovelu dalje treba voditi novi čovjek." 

Hrvatskoj protiv Danske treba pobjeda za prolaz, ali prije toga mora dočekati i pobjedu Katara protiv Argentine. 

"Naravno da želim da dobijemo Dansku. Zato nisam upro prstom n i u jednog igrača", zaključio je Červar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije