Gordan Muzurović, bivši direktor RSBiH: U pravu je selektor Lino Červar

A. S.
Gordan Muzurović, bivši direktor RSBiH: U pravu je selektor Lino Červar
Radiosarajevo.ba / Gordan Muzurović

Svjetsko rukometno prvenstvo polako ulazi u samu završnicu, ali je i dalje u medijima, posebno onim u Hrvatskoj i regionu, prisutna sudijska krađa Kauboja u meču sa Njemačkom (21:22). 

Hrvatska je ostala bez polufinala velikim sudijskim nepravdama, posebno u finišu susreta, kada im je pobjeda odnijeta iz ruku. 

Portal Radiosarajevo.ba kontaktirao je bivšeg direktora rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Gordana Muzurovića, koji je dao svoj komentar dešavanjima u Kelnu.

Hrvatska se porazom od Njemačke 22:21 oprostila od polufinala SP-a

Njegov komentar prenosimo u cijelosti: 

"Koliko god čovjek pokušava da ostane ravnodušan na sve stvari kojima svjedočimo u posljednje vrijeme, kada je rukomet u pitanju, prosto je nemoguće!

Barem za onoga ko taj sport voli i doživljava ga na pravi način! Vidna je paralela s događajima koji se vežu za reprezentaciju Slovenije svojevremeno, našeg slučaja “Nuić" i konačno farse i zaista očigledne pljačke prema reprezentaciji Hrvatske na utakmici protiv Nijemaca!

Sve to podsjeća na onu bolnu utakmicu za baraž prošle godine u Tuzli, kada smo na administrativnim lakrdijama i za zelenim stolom onemogućeni da igramo baražnu utakmicu! Sva tri pomenuta slučaja su urađena po sistemu "Šta mi možeš?", a od strane moćnika i birokrata, amatera, kako ih selektor hrvatske reprezentacije naziva!

Odgovorno i nakon ove vremenske distance, tvrdim da smo pored toga što smo Švicarce dva puta rasturili i na njihovom i na našem terenu, i u administrativnoj bitci poduzeli sve i da su i ti argumenti potpuno bili na našoj strani i to potkrepljeni pravilima koji su zapravo te rukometne birokrate odredile!

Lino Červar - undefined

Foto: EPA-EFE: Lino Červar

Međutim, i pored svega, uključujući mišljenje i eksperata za međunarodno pravo, neko je odlučio da bosancima nije mjesto, čak i da pokušaju kroz baraž doći na ovu istu svjetsku rukometnu smotru!

U pravu je selektor Lino Červar kada također kaže da nas sve posmatraju kao neodgojene, čak i kada na najlegalniji način pokušamo ostvariti svoje pravo! Jednostavno, rukomet gubi bitku na parketu gdje mu je i mjesto i prepušten je bjelosvjetskim amaterima i zlonamjernicima poput sudija koji postaju gospodari rukometa uz pokroviteljstvo delegata sa sumnjivim namjerama, koji su ogledalo određenih birokratskih moćnika!

S toga je ljudski reagovati i dati podršku Červaru i ostalim iz hrvatske reprezentacije, baš kao što je to uradio kada smo mi u pitanju u slučaju “Nuić" i tadašnji selektor slovenačkog nacionalnog tima, veliki sportaš Veselin Vujović!

Jer svejedno je i ako šutimo ili reagujemo za tamo neke administrativce ćemo svakako biti neodgojeni, kako Lino reče!”, istakao je u komentaru dana bivši direktor rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, Gordan Muzurović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije