Bilal Šuman: Spremno dočekujemo početak Evropskog prvenstva

Radiosarajevo.ba
Bilal Šuman: Spremno dočekujemo početak Evropskog prvenstva
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Bilal Šuman

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u Poreču je okončala i drugi dio priprema za Evropsko prvenstvo, koji za tri dana počinje u Norveškoj, Austriji i Švedskoj.

Naši najbolji rukometaši drugi dio priprema obavili su u Hrvatskoj, gdje su odigrali i dva kontrolna susreta protiv domaćina, te protiv Katar. Od azijske selekcije su poraženi sa 27:30, dok su u duelu s Hrvatskom odigrali neriješeno rezultatom 33:33.

Selektor Bilal Šuman zadovoljan je dosada odrađenim poslom, te vjeruje da je BiH spremna za svoj historijski nastup na Euru. 

„Momci su odlično odradili posao. Stvarno sam zadovoljan njihovim odnosom prema onom što smo im zadali. Bilo je i naporno, ali sve su radili bez pogovora i iskreno vjerujem da spremni dočekujemo početak Eura“, kazao je Šuman za službenu stranicu Rukometnog saveza BiH.  

Naglašava i da je  BiH u pripremnim susretima imala kvalitetne provjere protiv Katara i Hrvatske. 

„To su dva jaka rivala. O Hrvatskoj ne treba trošiti riječi. Bez obzira kako je odigrala samo ime Hrvatske u svijetu rukometa je veliko. Mi smo uspjeli izvući remi, čak i onda kada su svi pomislili da nam se bliži poraz nismo posustali i drago mi je da smo pokazali karakter. Mene raduje da smo bili odgovorni i da smo u igri imali i 'glavu i rep'. Ostaje žal za boljom završnicom meča protiv Katara, ali sve u svemu možemo itekako biti zadovoljni i spremni ćemo putovati u Norvešku“, izjavio je Šuman. 

Bh. selektor se na kraju  zahvalio i domaćinu Hrvatskom rukometnom savezu. 

„Imali smo odlične uslove u Hrvatskoj. HRS se potrudio da imamo iste uslove ovdje, kao što je imala njihova reprezentacija i ne znam na koji način da im se zahvalimo. Još jednom veliko hvala gospodinu Zoranu Gopcu i kompletnom Hrvatskom rukometnom savezu (HRS), jer su nam u mnogome pomogli u svakom smislu“, kazao je Šuman. 

Najbolji bh. rukometaši će iz Zagreba u srijedu ujutro avionom otputovati za Trondheim preko Frankfurta i Osla. 

Zmajevi će prvu utakmicu na Evropskom prvenstvu odigrati 10. januara, od 20.30 sati, protiv selekcije Norveške.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije