Pripreme za Euro 2020: Zmajevi poraženi od bivšeg vicešampiona svijeta

Radiosarajevo.ba
Pripreme za Euro 2020: Zmajevi poraženi od bivšeg vicešampiona svijeta

Nakon pobjede nad Saudijskom Arabijom na Ilidži (38:24), rukometna reprezentacija BiH odigrala je drugu utakmicu u okviru priprema za Europsko rukometno prvenstvo.

Zmajevi su u Poreču igrali protiv Katara i upisali poraz 27:30. Puleni Bilala Šumana dobro su počeli meč i već u 5. minute vodili 3:0. Rukometaši Katara, vicešampioni svijeta 2015. godine, uhvatili su priključak, izjednačili na 7:7, a na odmor se otišlo s prednošću BiH 15:13.

I u nastavku BiH vodi, u 39. minuti Karačić pogađa za 19:15. Uslijedio je pad u igri bh. reprezentacije što koriste igrači Katara i u 51. minutu prvi put prlaze u vodstvo (24:25). Do kraja utakmice igrači Katara povećali su prednost za konačnih 27:30.

Najefikasniji u timu BiH bio je Marko Panić s pet golova, dok su Karačić, Prce i Vranješ postigli po tri pogotka.

Bh. rukometašima predstoji još jedan pripremni duel u Poreču, ovaj put protiv domaćina Hrvatske (subota, početak u 16.50 sati), što će pomoći selektoru Šumanu da odabere igrače koji će putovati na Europsko prvenstvo.

BiH će na Evropskom prvenstvu 2020. godine u Austriji, Švedskoj i Norveškoj igrati u D-grupi. Rivali u Tronhheimu bh. timu će biti domaćin Norveška, Francuska i Portugal. EURO 2020 igra se od 9. do 26. januara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije