Zlatni momci u četvrtfinalu Europskog prvenstva!

0
Radiosarajevo.ba
Zlatni momci u četvrtfinalu Europskog prvenstva!
Radiosarajevo.ba / Bh. zlatni momci

Zlatni ljiljani, naši reprezentativci u sjedećoj odbojci, plasirali su se u četvrtfinale Europskog prvenstva koje se održava u turskom gradu Kemeru.

U meču osmine finala, naša reprezentacija porazila je Francusku sa 3:0, po setovima 25:10,25:15,25:7.

Reprezentativci naše zemlje na najbolji način su otvorili susret, tokom cijelog prvog seta su dominirali, te su dobili sa ubjedljivih 25:10.

Predrag Kojović: Mislim da državna koalicija više ne postoji, a čuli smo da stižu i nove sankcije...

Predrag Kojović: Mislim da državna koalicija više ne postoji, a čuli smo da stižu i nove sankcije...

Francuska reprezentacija u drugom setu probala je pružiti veći otpor ali je to bilo nedovoljno, obzirom da su naši momci odigrali maestralno uzeli drugi set sa 25:15.

Naši zlatni ljiljani potvrdili su dominaciju u trećem setu gdje Francuzima nismo dopustili da pređu dvocifrenu cifru poena, te na rutinski način priveli meč. Rezultat trećeg seta glasio je 25:7.

Najbolje raspoloženi u našoj reprezentaciji bili su Čančar i Alibašić sa po devet osvojenih poena, a po osam dodali su Jusufović i Godinjak.

Naredni susret naši zlatni momci odigrati će u četvrtfinalu, gdje će snage odmjeriti sa Nizozemskom, koja je u osmini finala eliminisala reprezentaciju Slovenije.

Eventualnim prolaskom u polufinale, naši zlatni momci će igrati sa boljim iz susreta Njemačke i Hrvatske.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije