Naši zlatni ljiljani nastavljaju put do titule: Pala je i Poljska

1
Radiosarajevo.ba
Naši zlatni ljiljani nastavljaju put do titule: Pala je i Poljska
FOTO: Arhiv / Zlatni ljiljani osvojili bronzu na Paraolimpijskim igrama

Naši zlatni ljiljani, reprezentativci Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci, upisali su drugu pobjedu na Evropskom prvenstvu koje se održava u turskom gradu Kemeru.

Izabranici Ifeta Mahmutovića u susretu drugog kola grupe C, savladali su selekciju Poljske rezultatom 3:0 po setovima (25:13; 25:18; 25:20).

Zlatni momci su utakmicu počeli sa zaostatkom od 4 poena, ali su uspjeli riješiti prvi set u svoju korist. U drugom setu igra je bila ravnomjerna s obje strane i rezultat je glasio 10:10.

Obustava saobraćaja u subotu u Sarajevu: Delegacije iz RS-a dolaze u bivšu Dobrovoljačku

Obustava saobraćaja u subotu u Sarajevu: Delegacije iz RS-a dolaze u bivšu Dobrovoljačku

Kasnije naši zlatni momci momci su uvezali nekoliko poena koji su im donijeli potrebnu mirnoću. U samom finišu drugog seta iskusno su priveli rezultat kraju.

Početkom finalnog seta reprezentacija Poljske je dobro parirala našim zlatnim momcima, ali rezultat od 18:13 ispostavio se ključnim za pobjedu našeg tima.

Tako su naši Zlatni ljiljani upisali drugu pobjedu na Evropskom prvenstvu, a u posljednjem susretu grupne faze, sutra od 13.30 sati sastaju se sa reprezentacijom Mađarske.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije