Na Međunarodni turnir u sjedećoj odbojci stižu velika imena

0
Radiosarajevo.ba
Na Međunarodni turnir u sjedećoj odbojci stižu velika imena
Foto: OKI Fantomi / Najavljen jubilarni 20. po redu Međunarodni turnir u sjedećoj odbojci „Sarajevo Open 2021“

U subotu 2. oktobra utakmicom između reprezentacije Hrvatske u sjedećoj odbojci i Odbojkaškog kluba invalida (OKI) Feniks iz Kikinde (Srbija) zvanično počinje jubilarni 20. po redu Međunarodni turnir u sjedećoj odbojci „Sarajevo Open 2021“.

Turnir će se održati 2 i 3. oktobra u dvorani „Ramiz Salčin“ na Mojmilu u Sarajevu. Na ovogodišnjem turniru učestvuje osam ekipa, među kojima je reprezentacija Hrvatske, OKI „Hrabri“ iz Hrvatske i OKI „Feniks“ iz Srbije. Pored njih nastupiće i pet ekipa iz Bosne i Hercegovine.

„Nažalost ove godine su nam otkazale reprezentacije Njemačke, Rusije i Holandije, a razlog je pandemija koronavirusa. Međutim, u ovom dijelu Evrope igra se najbolja sjedeća odbojka, tako da očekujem dobre utakmice na turniru“, rekao je direktor OKI „Fantoma“, Mirsad Mirojević.

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Trener domaćina i organizatora turnira ekipe „Fantoma“, Ševko Nuhanović očekuje bar finale. „Jako mi je žao što neće doći jake ekipe, poput reprezentacije Rusije, da sa njima odmjerimo snage, jer su Fantomi ove godine u odličnoj formi, ali situacija je takva sa pandemijom koronavirusa i moramo se tome prilagoditi“, rekao je Nuhanović.

OKI Fantomi su aktualni prvaci BiH u sjedećoj odbojci. Ni ovogodišnja smotra ekipa u sjedećoj odbojci u Sarajevu ne bi bila moguća bez finansijske podrške Međunarodne organizacije za jačanje čovjekove sigurnosti (ITF), navodi se u saopćenju.

„Jako je bitno da se održava ovaj turnir. Pored sporta, ovaj turnir pruža priliku za druženja i približavanja publici, te se na taj način popularizuje sjedeća odbojka i njen značaj“, rekao je predstavnik ITF-a Roman Turšič.

Najavljen jubilarni 20. po redu Međunarodni turnir u sjedećoj odbojci „Sarajevo Open 2021“ - undefined

Foto: OKI Fantomi: Najavljen jubilarni 20. po redu Međunarodni turnir u sjedećoj odbojci „Sarajevo Open 2021“

ITF je u proteklih dvadeset godina donirao BiH preko 200 miliona dolara za proces deminiranja, a trenutno rade na projektima podrške žrtvama mina.

S obzirom na pandemiju koronavirusa turnir će se organizovati uz poštivanje svih higijensko-epidemioloških mjera. Kao i svi prethodni i ovaj turnir posvećen je žrtvama mina.

Iz OKI Fantoma pozvali su sve osobe sa invaliditetom da im se priključe, da kroz njihove primjere vide da fizički nedostaci nisu prepreke za bogat društveni život. Turnir traje dva dana, a finalna utakmica na rasporedu je u nedjelju u 13 sati, poručili su organizatori turnira OKI Fantomi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije